SUDBINA

Potresna ispovijest Ane Nikolić: Neću preživjeti dan kad ona više ne bude sa mnom

Arhiv

Avaz.ba

8.8.2018

Poznata pjevačica Ana Nikolić je u jednom intervjuu otkrila da se oduvijek plašila dana kada više neće biti s jednom od najvažnijih osoba u svom životu.

Kada ode osoba koju volimo, čini se da život dijelimo na trenutak prije i kasnije. Ana Nikolić je ostala bez jednog važnog oslonca u životu, bez bake Radojke.

Poznata pjevačica ne krije da je oduvijek bila vezana za obje bake, ali kako je jednom prilikom istakla, odnos s bakom Radojkom bio je zaista poseban.  

- Mnogo sam vezana za obje svoje bake, ali sam slabija na baka Radojku jer je ona majka mog pokojnog oca Dušana. Nije nas zbližila njegova smrt jer smo bliske još od mog rođenja. Ona je čuvala mog brata Marka i mene svakog ljetnog raspusta, a svaku zimu provodila je kod nas... Živjela je u selu Donja Mutnica, što je samo petnaestak minuta vožnje od Paraćina, gdje sam stanovala sa svojom najužom porodicom - rekla je Ana jednom prilikom.

 

Ona je priznala tom prilikom da fizički podsjeća na babu Radojku, dok je karakterno mnogo bliža baba Olgi, maminoj mami, od koje je, kako tvrdi, naslijedila naviku da uvijek bude skockana.

- Ja sam veoma emotivno biće i u mom slučaju to je nezamislivo. Ali, ima nešto i u tome kakvi su bake i djedovi bili prema unucima i unukama. Mislim da se ne kaže uzalud da su bake i djedovi više vezani za unuke nego što su to njihovi roditelji. To su za mene neraskidive veze, nešto što mi je utkano u srce od rođenja. Mnogo mi je žao što je baka Radojka bolesna i čini mi se kako neću preživjeti dan kad ona više ne bude sa mnom - rekla je tom prilikom Ana, koja je izuzetno vezana i za tetku Dušicu, rođenu sestru svog pokojnog tate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.