MUZIČKE DIVE

Tereza Kesovija: Moj život krije filmsku priču

Arhiv

E.B.

8.8.2018


Dokumentarni film o životu i karijeri Tereze Kesovije pod nazivom “To sam ja” snima se već nekoliko mjeseci u produkciji Hrvatske radio-televizije (HRT).  

Autor dokumentarca je Miro Branković, a ova velika muzička diva govorit će u filmu o svojoj šezdesetogodišnjoj karijeri, ali i o životu prije toga. Osim Kesovije, uključeni su i brojni saradnici koji su ključni u njenom životu.  

Naš poziv Kesoviju je jučer zatekao u Crnoj Gori, gdje je nastupala s Gabi Novak i Radojkom Šverko na KotorArt Don Brankovim danima muzike. 

Iako nije bila u prilici da mnogo razgovara, otkrila nam je da su prvi kadrovi filma snimljeni početkom maja u Parizu.

- Danas se vraćam iz Crne Gore, a što se tiče filma, ideja se pojavila nakon što je Branković pročitao moju autobiografiju istog naziva kao što je film i pjesmu koju sam snimila. Nakon toga je shvatio da moj život krije filmsku priču i odlučili smo se na snimanje – kaže Kesovija.

U knjizi “To sam ja”, koja je objavljena 2014., Tereza je iscrpno i u svom stilu, vrlo poetično i strastveno, opisala život i događaje koji su ga obilježili. Nakon Pariza, ekipa je krajem maja boravila i u Dubrovniku.  

- Snimali smo u Dubrovniku, ali i u mom rodnom mjestu, selu Lovornu. Još su nam preostali Zagreb i vjerovatno Split – kaže Kesovija.

Ona je nedavno u Dubrovniku održala koncert za pamćenje, kojem su prisustvovali brojni poštovaoci Terezine muzike.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.