USPJEŠNA

Kajli Džener svoju punoljetnost proslavlja uz skoro milijardu dolara

Kajli Džener

24.sata.hr

10.8.2018

Većina nas je svoj 21. rođendan proslavila uz skroman budžet. Jedni su uživali uz gitaru na plaži, drugi su ''užicali'' stan od bake za proslavu, a Kajli Džener (Kylie Jenner) svoj 21. danas slavi uz skoro milijardu dolara...

Do milijarde joj nedostaje 40-ak miliona dolara. Kad prijeđe tu magičnu cifru, i službeno će postati najmlađa milijarderka u historiji. Drugi članovi njene proširene porodice prema njoj su pravi siromasi. Situacija u porodici je sljedeća: majka Kris (63) teška je 60 miliona dolara, dok Kloi Kardašijan (Khloe Kardashian, 34) ima 40 miliona dolara i vlastitu liniju traperica.


Kendal Džener (Kendall Jenner, 22) manekenka je i zaradila je 18 miliona dolara, a Kurtni Kardašijan (Kourtney, 39) ima 26 miliona dolara. 

Kim Kardašijan Vest (West, 37) ima oko 260 miliona dolara, a Kejtlin Džener (Kaitlyn Jenner, nekad Brus Džener - Bruce Jenner) ima bogatstvo procijenjeno na 75 miliona dolara.


Mlada majka Kajli, koja je u februaru rodila kćerku Stormi, 100-postotna je vlasnica jedne od najpopularnijih kozmetičkih kompanija ikad. ''Kylie Cosmetics'' lansirala je prije dvije godine s kompletom vrijednim 29 dolara koji se sastoji samo od ruža i olovke za usne, a otad je prodala više od 630 miliona dolara vrijedne kozmetike, uključujući i 330 miliona samo u 2017.


''Forbes'' njenu kompaniju koja je, u međuvremenu, dodala kozmetiku poput sjenila i pudera, procjenjuje na 800 miliona dolara, a to je čini bogatijom od Madone (Madonna) ili Bijonse (Beyonce)...

260 miliona dolara teška je Kajlina polusestra Kim Kardašijan Vest. Kim je slavu stekla oblinama, dok se Kajli bacila u biznis.


Iako je dvostruko starija od Kajli, Bijonse (43) kaska za njenim bogatstvom. Čak je i njen muž, muzičar Džej-Zi (Jay Z) zaradio u karijeri manje od Kajli. Bijonsino bogatstvo procjenjuje se na oko 800 miliona dolara.

Kad bi ostatak njene porodice spojio svoje bogatstvo, i dalje bi bili siromašniji od poduzetne Kajli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.