USPJEŠNA Do milijarde joj nedostaje 40-ak miliona dolara

Kajli Džener svoju punoljetnost proslavlja uz skoro milijardu dolara

24.sata.hr
10.08.2018 09:15

Foto: Kajli Džener

Većina nas je svoj 21. rođendan proslavila uz skroman budžet. Jedni su uživali uz gitaru na plaži, drugi su ''užicali'' stan od bake za proslavu, a Kajli Džener (Kylie Jenner) svoj 21. danas slavi uz skoro milijardu dolara...

Do milijarde joj nedostaje 40-ak miliona dolara. Kad prijeđe tu magičnu cifru, i službeno će postati najmlađa milijarderka u historiji. Drugi članovi njene proširene porodice prema njoj su pravi siromasi. Situacija u porodici je sljedeća: majka Kris (63) teška je 60 miliona dolara, dok Kloi Kardašijan (Khloe Kardashian, 34) ima 40 miliona dolara i vlastitu liniju traperica.

Kendal Džener (Kendall Jenner, 22) manekenka je i zaradila je 18 miliona dolara, a Kurtni Kardašijan (Kourtney, 39) ima 26 miliona dolara. 

Kim Kardašijan Vest (West, 37) ima oko 260 miliona dolara, a Kejtlin Džener (Kaitlyn Jenner, nekad Brus Džener - Bruce Jenner) ima bogatstvo procijenjeno na 75 miliona dolara.

Mlada majka Kajli, koja je u februaru rodila kćerku Stormi, 100-postotna je vlasnica jedne od najpopularnijih kozmetičkih kompanija ikad. ''Kylie Cosmetics'' lansirala je prije dvije godine s kompletom vrijednim 29 dolara koji se sastoji samo od ruža i olovke za usne, a otad je prodala više od 630 miliona dolara vrijedne kozmetike, uključujući i 330 miliona samo u 2017.

''Forbes'' njenu kompaniju koja je, u međuvremenu, dodala kozmetiku poput sjenila i pudera, procjenjuje na 800 miliona dolara, a to je čini bogatijom od Madone (Madonna) ili Bijonse (Beyonce)...

260 miliona dolara teška je Kajlina polusestra Kim Kardašijan Vest. Kim je slavu stekla oblinama, dok se Kajli bacila u biznis.

Iako je dvostruko starija od Kajli, Bijonse (43) kaska za njenim bogatstvom. Čak je i njen muž, muzičar Džej-Zi (Jay Z) zaradio u karijeri manje od Kajli. Bijonsino bogatstvo procjenjuje se na oko 800 miliona dolara.

Kad bi ostatak njene porodice spojio svoje bogatstvo, i dalje bi bili siromašniji od poduzetne Kajli.

NA VRH