CEREMONIJA

Dodijeljene nagrade "Počasno Srce Sarajeva", Pavlikovski otvorio ovogodišnju smotru filma u glavnom gradu BiH

A. Durgut

Avaz.ba

10.8.2018

U Narodnom pozorištu u Sarajevu dodijeljene su nagrade "Počasno Srce Sarajeva". Dobitnici su Nijaz Hastor i Nuri Džejlan, koji je kazao da mu je velika čast biti u Sarajevu.

- Velika mi je čast dobiti ovu nagradu, dolazio sam ovdje tri puta i ovo mi je omiljeni festival. Hvala na nagradi, neću je nikada zaboraviti. Nemam previše riječi da zahvalim, drago mi je što sam ovdje i uživajte u festivalu - rekao je Džejlan.

Prisutnima se, također, obratio oskarovac Pavel Pavlikovski, čiji je film otvorio 24. Sarajevo Film Festival.

- Kada me je pozvao da predstavim moj film u Sarajevu na festivalu, bio sam oduševljen odmah nakon Kana, jer Sarajevo smatram svojim domom u neku ruku, moglo bi se reći, stvarno sam proveo puno svog života u Sarajevu, često sam dolazio ovdje svaki put mi je drago se opet vratim, i prvi put sam se zaljubio u Sarajevo kada sam pogledao film "Sjećaš li se Dolly Bell". Mislim da se svi sjećamo tog filma i nakon toga sam nastavio ovdje da se vraćam. Bio sam u Sarajevu prije rata, tokom rata i nakon rata. I evo me sada tu ponovo da vam predstavim film. Velika mi je čast što će moj film otvoriti SFF. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.