MOSTAR

Sve spremno za spektakl Dine Merlina ispod Starog mosta

Merlin: Nastupa u okviru manifestacije “Mostarsko ljeto”

E.B.-M.Sm.

11.8.2018

Spektakularni i dugo iščekivani koncert najveće muzičke zvijezde u regionu Dine Merlina održat će se večeras u predivnom ambijentu ispod Starog mosta u Mostaru. 

Uprkos nesnosnim vrućinama koje posljednjih dana haraju Mostarom, radnici su jučer ispod UNESCO-ovog dragulja neumorno montirali i postavljali opremu, a u gradu se već počela osjećati posebna atmosfera.

Jučer na platou ispod Starog mosta bilo radno

 Kulturna manifestacija

Mostar je spreman da, nakon 18 godina, dočeka Merlina i njegovu ekipu, koji stižu u okviru turneje "Hotel Nacional".

Koncert ispod Starog mosta najistaknutiji je dio ovogodišnje kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto", a organizacija je povjerena firmi “Stage Art”, na čijem je čelu Elmir Rekić.

- Svi smo posljednjih dana osjećali strašnu euforiju, koja još traje. Želimo da ovaj koncert uđe u historiju grada Mostara, ali i kompletne regije. Ako nešto mjesecima pripremate i u tom periodu vam se taj grad pretvori u kuću, onda uložite maksimum kako bi sve bilo fantastično – kazao nam je Rekić.

Smatra da je večerašnji događaj korak naprijed za grad na Neretvi.

- Preuzeli smo cijeli rizik organizacije i mogu vam reći da se isplatilo. Kako pjesma kaže: “Ja ću biti sijed, ja ću biti star, al’ bit će vječno mlad moj Mostar.” Pripremamo mnogo iznenađenja i najbolje je da ih posjetioci koji dođu, dožive – pojašnjava Rekić.

 Jedini cilj

Dodaje da brojni autobusi sa Merlinovim fanovima iz cijele BiH i regiona pristižu u Mostar.

- Napravili smo do sada najveću binu koja se mogla smjestiti u taj prostor, bit će skoro 7.000 posjetilaca u prostoru oko bine, ali i na hiljade ljudi okolo koji će uživati u koncertu. Jedini cilj nam je da se sve to završi u najboljem svjetlu i da posjetioci odu zadovoljni onim što su vidjeli. Želimo da se poslije ovog spektakla o njemu priča dugo – iskren je Rekić.

 Ulazi otvoreni od 19 sati 

Ulazi za posjetioce bit će otvoreni u 19 sati.

- Posjetioci s ulaznicom parter, VIP 1, VIP 2 i VIP 3, odnosno FAN PIT, ulaze kroz ulicu Gojka Vukovića, dok posjetioci s ulazicom VIP A ulaze kroz Stari grad pored restorana “Šadrvan” - poručio je Rekić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.