LJUBAVNA PRIČA

Nakon 23 godine otkriven razlog raspada braka Sindi Kraford i Ričarda Gira

Ričard Gir i Sindi Kraford ( AFP)

Kurir.rs

11.8.2018

Danas 52-godišnja Sindi Kraford (Cindy Crawford) i 68-godišnji Ričard Gir (Richard Gere) bili su "hit" holivudski par devedesetih. 

Upoznali su se 1988. godine, u vrijeme kada je Sindi, zajedno s Naomi Kembel (Naomi Campbell), Klaudijom Šifer (Claudia Schiffer) i ostalim damama, suvereno vladala modnim pistama i zasluženo nosila titulu supermodela, a Gir bio veliki holivudski zavodnik.

Veza Sindi Kraford i Ričarda Gira u to je vrijeme iznenadila mnoge, ali oni su bili uvjereni da je ljubav prava pa su nakon četiri godine odlučili da je i ozakone u Las Vegasu. 

Iako su već tada imali itekako novca na računu, umjesto pravog vjenčanog prstenja, razmijenili su ono izrađeno od aluminijske folije. Zašto je to bilo tako, ostala je nepoznanica do danas.

Brak je potrajao tek do 1995. godine, a razvod je bio veliko iznenađenje. Tada je bilo nekoliko glasina o kraju njihove ljubavi - od onih da su oboje prepoznati i preslavni da bi mogli biti jedno s drugim, ali i onih da su oboje zapravo voljeli isti spol i da im je brak bio paravan za sve. 

Tek godinama kasnije Sindi Kraford je priznala da je do razvoda došlo jer "jednostavno nisu provodili dovoljno vremena zajedno", a osim toga, bilo je tu i 17 godina razlike u godinama.

- Ja sam imala 22, a u to doba još ne znaš ko si ni šta želiš da budeš, a on je već bio blizu četrdesetima. Dvadesete godine kod žena vrijeme su kada tek počneš da osjećaš svoju moć i kreneš da se povezuješ sa svojom unutrašnjom snagom, zato je teško mijenjati se, a onda se nađeš u vezi i odjednom sve to mora da nestane. Jednostavno nisam željela samo da pratim nekoga, htjela sam i ja ponekad da budem ta koja vodi, ali i ona koja hoda ruku pod ruku s nekim - otkrila je 2013. u intervjuu kod Opre Vinfri (Oprah Winfrey) slavna Sindi Kraford.

Kako je rekla, kada gleda unazad, smatra da su ona i njen suprug ipak trebali prvenstveno biti prijatelji.

- Mislim da je dio problema bio i u tome što smo bili sve osim prijatelja - ja sam bila mlada, a on je bio - Ričard Gir - rekla je Kraford. 

Iako nisu uspjeli zajedno, i Sindi i Ričard danas imaju sređen porodičan život. Sindi Kraford je od 1998. godine u braku s Rendeom Gerberom (Rande Gerber), s kojim ima sina Preslija (Presley Walker Gerber) i kćerku Kaiju (Kaia Jordan Gerber), dok je Gir, nakon još jednog propalog braka, sreću pronašao u zagrljaju 34 godine mlađe Španjolke Alehandre Silve (Alexandra), s kojom se u aprilu u tajnosti vjenčao, a sada čekaju svoje prvo zajedničko dijete.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.