JET SET

Skokovima sa Starog mosta i vatrometom završena čarolija Dine Merlina u Mostaru

A. Durgut

Piše: E. BAKIĆ

12.8.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21

Spektakl i dugo očekivani koncert najveće zvijezde regije Dine Merlina održan je u subotu ispod Starog mosta pred nekoliko hiljada građana koji su više od dva i po sata uživali u najvećim hitovima legendarnog pjevača.

Koncert, koji je bio prvi u Mostaru nakon 18 godina, Čarobnjak je počeo pjesmom "Hotel nacional", a hiljade ljubitelja njegovog lika i djela njegov izlazak na binu pozdravili su ovacijama i aplauzima.

Koncert je nastavio pjesmom "Kad čovjek voli ženu", koju je publika pjevala u glas sa Merlinom. Nakon nekoliko otpjevanih hitova, pozdravio je hiljade fanova riječima:

- Dobro večer dragi prijatelji. Je li ovo moj Mostar? Kakav prizor, zaista sam uzbuđen što ste tu i što imam šta da vam pružim. Jeste li spremni?

Legendarni Merlin atmosferu je doveo do usijanja, a hitovi poput "Moja mala barbiko", "Nedostaješ"..., svaki put kod publike izazivaju nove emocije i osjećaje.

- Stigao sam u moj Mostar danas i naišao ponovo na gostoprimstvo, osmijeh... Čuvajmo taj trenutak. Mogu ljudi biti močni i bogati, ali treba imati taj osmijeh koji sam vidio ovdje u Mostaru. Svašta sam spremio da pričam, ali nešto mi ne ide. Kako to izgleda Dino Merlin poslije 18 godina u Mostaru?

A nakon ovacija i gromoglasnog aplauza Čarobnjak je nastavio nastup velikm hitom "Rane". Uz posebne emocije je izveo pjesmu "Mostarka" koja je naišla na oduševljenje svih prisutnih

Posebno emotivno bila je izvedba pjesme "Mostarka", koju je emotivno doživjela i publika pod Starim mostom.

Nakon toga uslijedili su i skokovi sa Starog mosta, koje su bili iznenađenje i koje je najavio Čarobnjak.

Nakon skokova sa Starog mosta i izvođenja pjesme "Lažu me", upriličen je i spektkularan vatromet čime je i koncert završen.

Osim predivne i čarobne scene, atmosferu u Mostaru koji je zasigurno bio centar regije, dopunili su glasovi publike koja nije prestajala da pjeva Merlinove hitove.

Koncert je dio festivala "Mostarsko ljeto 2018", a direktno ga je organizirala koncertna organizacija Stage Art.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.