SARAJEVO FILM FESTIVAL

Brojne filmske projekcije i "Kafa s Asgharom Farhadijem" četvrtog dana SFF-a

Brojni posjetioci na SFF-u

Avaz.ba

13.8.2018

Četvrtog dana 24. Sarajevo Film Festivala danas nam donosi "Kafu s Asgharom Farhadijem'', iranskim rediteljem i dvostrukim oskarovcem.

On će se obratiti svima od 11 sati na festivalskoj terasi. Treba napomenuti da su mnogobrojni posjetioci sinoć u sklopu Open Air programa uživali u njegovom filmskom ostvarenju "Svi znaju", u kojem su uloge ostvarili Penelopa Kruz (Penelope Cruz) i Havijer Bardem (Javier Bardem).

U Narodnom pozorištu Sarajevo će u sklopu takmičarskog programa - igrani film biti upriličene projekcije filmova "Limunada" rumunske rediteljke Ioane Uricaru (u 19.30 sati) i "Ljubav 1. Pas" rumunskog reditelja Florina Serbana.

Na Raiffeisen Ljetnom kinu će u 20.30 sati u sklopu Open Air programa biti upriličena projekcija filma "Kapernaum" libanske rediteljke Nadine Labaki, koji je u Kanu dobio nagradu publike.

U sklopu programa ''U fokusu'' u Narodnom pozorištu Sarajevo od 16 sati moći će se pogledati film "Bez dodira" rediteljke Adine Pintilie.

U kinu ''Meeting Point'' u sklopu programa ''Kinescope'' možete pogledati filmove "Anđeli nose bijelo" rediteljke Vivian Qu, "Vrh ničega" Mansa Manssona i Axela Petersena te "Granica" Alija Abassija. 

U sklopu programa ''Posvećeno'' u ''Meeting Pointu'' će u 15 sati biti upriličena projekcija filma "Dalek" reditelja Nurija Bilge Džejlana (Ceylan).

Ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u ''Meeting Pointu'', Art kinu ''Kriterion'', ''Cinema Cityju'', ''Sarajevsko Summer Screenu'', Pozorištu mladih, kinu ''Novi Grad'' i MMC kinu Ilidža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.