ATRAKTIVNI

Cijena ljepote: Brižit i Emanuel Makron mjesečno na frizure i šminku troše skoro 10.000 KM

Arhiv

tportal.hr

14.8.2018

Francuski predsjednik Emanuel Makron (Emmanuel Macron) i prva dama Brižit (Brigitte) poznati su kao vrlo dotjeran par na političkoj sceni. Trud koji ulažu u svoj izgled, prema najnovijim saznanjima,  porezne obveznike u Francuskoj gotovo 10 hiljada KM na mjesec.

Kada kod pogledate bračni par Makron, možete primijetiti da su skladno obučeni, a prva dama Francuske ne izlazi na dužnost bez prikladnog makeupa i frizure. Upravo zato svrstavaju ih i na listu najatraktivnijih parova na svjetskoj političkoj sceni.

Sve to moguće je zahvaljujući osobnim asistentima koji pomno paze na njihov fizički izgled.

No, francuski mediji došli su do podatka kako sve to njihovu državu košta 5.200 eura na mjesec (10.170 KM). Zanimljiva je činjenica i da se iz budžeta izdvaja 278.750 eura na godinu za stil i izgled prve dame Brižit Makron, dok njen suprug Emanuel troši puno više, 440.000 eura, na godinu za iste potrebe.

Predsjednički par na raspolaganju ima osobnog frizera koji mora biti stalno na raspolaganju, a pogotovo u vrijeme važnih posjeta. On posebno brine da francuska prva dama uvijek ima uredno isfeniranu frizuru.

Brižit Makron poznata je po svojim zlatnim uvojcima, a već godinama je vjerna identičnoj frizuri, kratkom bobu sa šiškama koje ovisno o situaciji začešlja nastranu.

- Uvijek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju djecu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može, doduše, varirati, ali ja ne mogu drugačije - priznala je Makron još u prošlogodišnjem intervjuu za magazin "Elle".


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.