NEVJEROVATNO

Vanna u središtu diplomatskog incidenta: Bila primorana da otkaže koncert

Gloria.hr

Story.hr

15.8.2018

Iznenadno otkazivanje koncerta koji je Vanna trebala održati u srijedu u crnogorskom gradiću Tivtu izazvalo je burne reakcije javnosti. 

Naime, pjevačica je na palubi školskog jedrenjaka "Jadran", oko kojeg se vodi spor između Hrvatske i Crne Gore, trebala imati koncert, što bi ujedno bio i treći nastup u Crnoj Gori, ali zbog napetih odnosa dviju država, ipak je otkazan.

Hrvatski mediji objavili su informaciju da se Vanna "ni krivi ni dužna našla u središtu diplomatskog incidenta između Hrvatske i Crne Gore", jer službeni Zagreb vrši pojačan međunarodni pritisak na Podgoricu da se Hrvatskoj "vrati brod koji je 1991. JNA otela iz Splita".

Pošto su je novinari prozvali da u takvim okolnostima ne bi smjela nastupiti u Tivtu na palubi "Jadrana", Vanna je otkazala koncert.

- Ne očekuje se od hrvatske pjevačice iznimnog glasa, 'kraljice popa', da prati politiku, ali morala bi znati da u trenucima kada hrvatske institucije poduzimaju korake da se vrati oteti brod, njen nastup može imati negativan odjek u hrvatskoj javnosti. Doista bi bilo bizarno da hrvatska pjevačica, ispred ukradenog hrvatskog broda, pjeva u čast crnogorskoj vojnoj posadi. Jasno je da pjevači, kao i svi mi, žive od svojih primanja, ali postoje trenuci kada valja pokazati osjećaj za vrijeme i prostor - napisao je Vanni "maxportal.hr", a ona je očito prihvatila sugestiju i pritisak dijela hrvatske javnosti.

Iz TO Tivat, koja je bila organizator nesuđenog nastupa Vanne u Tivtu, do sada nisu komentirali ovakav postupak hrvatske pjevačice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.