JET SET

Azija Arđento platila glumcu koji ju je optužio za seksualni napad

Arhiv

cdm.me

20.8.2018

Italijanska glumica Azija Arđento (Asia Argento), jedna od najistaknutijih aktivistkinja pokreta protiv seksualnog uznemiravanja #MeToo, nedavno je postigla vansudsko poravnanje po tužbi koju je protiv nje namjeravao podnijeti američki glumac i muzičar koji tvrdi da ga je ona seksualno napala kad je imao 17 godina, prenio je "New York Times"

"Times" navodi da je Arđento (42) platila Džimiju Benetu (Jimmy Bennett -22), 380.000 dolara nedugo pošto je prošlog oktobra navela da ju je moćni holivudski producent Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) silovao. 

Arđento i Benet su 2004. zajedno glumili u filmu “The Heart Is Deceitful Above All Things”, gdje je italijanska glumica tumačila ulogu Benetove majke prostitutke. 

Benet je u najavi tužbe naveo da je imao seksualni odnos s Arđento 2013. u Kaliforniji, gdje je starosna granica za dobrovoljni seksualni odnos 18 godina.

U najavi je navedeno da je taj susret Benetu ostavio traumu i naškodio njegovoj karijeri, piše njujorški list. Kako je navedeno, "Times" je dobio sudska dokumenta među kojima je i selfi Arđento i Beneta u krevetu. 

Azija Arđento je postala jedna od najpoznatijih aktivistkinja pokreta #MeToo kada je za magazin "Njujorker" rekla da ju je Vajnstinn silovao na Kanskom festivalu 1997., kada je imala 21 godinu. Također je rekla da je ostala u vezi s Vajnstinom jer se plašila da ga ne naljuti.

Vajnstin je optužen za seksualne zločine protiv tri žene, ali ne i Azije Arđento. 

Ni Arđento ni Benet nisu komentirali navode "New York Times". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.