SUDBINA Nastavlja se Severinina drama

 Fotoskandal utjecao na borbu za starateljstvo nad sinom?

Predmet je nakon pet godina vraćen na početak 

N.AJNADŽIĆ

Foto: Severina: Pobjeda joj važnija od interesa djeteta


Iako skandal izazvan golišavim fotografijama Severine Kojić ne jenjava, pažnju javnosti jučer privukla je vijest vezana za borbu za starateljstvom nad sinom Aleksandrom koju Severina vodi s biznismenom Milanom Popovićem.

 Izmjena odluke

Nakon skoro pet godina procesa, postupak u glavnim raspravama roditelja vraćen je na početak. Županijski sud u Splitu ukinuo je nepravomoćnu presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu. Predmet je vraćen na isti sud u hrvatskoj prijestonici, ali ovaj put drugi sudija mora ponovo odlučivati o tome koliko će vremena Aleksandar provoditi s kojim roditeljem, ali i ko i koliko od roditelja će plaćati izdržavanje djeteta.

Kako prenose hrvatski mediji, u novom sudskom postupku morat će se utvrditi je li za dijete bolje da živi s ocem, kao fleksibilnijim roditeljem, uz određivanje susreta i druženja s majkom. Osim toga, sud mora utvrditi je li bolje da Aleksandar živi naizmjenično i jednako vremena s oba roditelja ili se njegovi interesi za podjednakim učestvovanjem oba roditelja mogu zadovoljiti izmjenom odluke o susretima i druženju s ocem.

  • Foto: Severina i Milan: Fotografija iz sretnih dana


Navodi se i da je Severina, kao majka, više puta zloupotrijebila činjenicu da dijete živi s njom. To se odnosi na situacije kada je bila spriječena brinuti se o djetetu, pa je to povjeravala trećim osobama unatoč izraženoj želji i volji Milana da se brine o svom sinu. U presudi je također navedeno da se zbog Severininih neutemeljenih zahtjeva stekao dojam da je njoj pobjeda u ovom postupku ispred stvarnih interesa djeteta.

 Prekid šutnje 

Mnogi se pitaju je li upravo skandal koji su izazvale fotografije na kojima je pjevačica naga utjecao na odluku suda. Posebno uzimajući u obzir da su slike, navodno, nastale dok je Severina s Aleksandrom boravila u Parizu.

Otkako su fotografije dospjele u javnost, pjevačica se nije oglašavala. Ipak, jučer je postavila prvu objavu na Instagramu otkako je izbio skandal. Šutnju je prekinula porodičnom fotografijom sa sinom i mamom Anom. U opis je napisala „Na teraci“ te je dodala heštagove #volimstosevolimo i #ljubavseljubavljuvraca.

 Javna ili privatna škola 

Severina i Milan, čini se, počeli su voditi i borbu oko toga u koju školu će upisati Aleksandra. Severina zahtijeva da ide u javnu hrvatsku školu, dok Popović smatra kako bi ga trebalo upisati u međunarodnu američku školu.

NA VRH

Podijeli članak na