GLUMCI

Džoni Dep tužio bivše menadžere za pronevjeru njegovog novca

Depov advokat odgovorio na optužbe opisujući ih kao „brbljanje“

Johnny Deep. Arhiv

CDM

28.8.2018

Holivudskom glumcu Džoniju Depu (Johnny Deep) kroz bubicu su šaptali riječi tokom snimanja filmova da ne bi morao pamtiti scenarije, pišu američki mediji prenoseći tvrdnje njegovih bivših menadžera.

Navodi su se pojavili tokom nastavka sudskog spora između glumca i njegovih bivših menadžera, koje Dep tuži za pronevjeru njegovog novca.

Među njihovih tvrdnjama o trošenju novca ističe se da je Dep platio stotine hiljada dolara da zaposli tonca da mu kroz bubicu suflira riječi koje treba reći.

Poznati glumac je koristio takav metod godinama da bi mu suflirali tokom snimanja filmova, navodi se u sudskim spisima.

- Dep je insistirao da inžinjer zvuka bude angažiran na godišnje ugovore da ne bi više morao pamtiti riječi - objašnjava se u spisima koje je napisao Majkl Kamp (Michael) u ime glumčevih bivših menadžera Džoela (Joel) i Roberta Mandela.

Detalje sudskih dokumenata prenijeli su ''Hollywood Reporter'', ''Varajeti'', ''Deadline'', ''New York Post'' i drugi mediji. Depov advokat odgovorio je na optužbe opisujući ih kao „brbljanje“.

- Tako reagiraju ljudi koji su krivci kada ih suočite s detaljima i rezultatima devetomjesečne pravne i forenzičke istrage, koju su provele četiri firme - rekao je Adam Valdman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.