GLUMAC

Goran Bogdan: Razdvojenost ljudi na Balkanu je vještački napravljena

U novom ostvarenju igra svećenika koji se susreće s problemom pedofilije

Instagram

CDM

29.8.2018

Hrvatski glumac Goran Bogdan trenutno promovira film "Agape". Podsjećamo, on u ovom ostvarenju igra svećenika koji se susreće s problemom pedofilije.

- Tema filma jeste škakljiva i taj moj lik je potpuno rastrzan. Nije sigurno s koje strane bi trebalo gledati na njega, da li s pozitivne ili negativne. To ludilo je mnogo zanimljivije glumiti nego neke jednostavne stvari - iskren je Bogdan.

On kaže da je to jedan ljudski film koji prikazuje realne probleme i pojave.

- Umjetnost razbija barijere koje siju zvanične politike država na Balkanu. Ta razdvojenost naroda je vještački napravljena. U javnosti vlada neka nacionalna različitost, ali vrijeme će pokazati da to nije realno. Jedno su zvanična saopćenja, a drugo su osjećanja naroda. Kada politika zapadne u neki problem, odmah se uhvate za "neprijatelja" preko granice i time se rješava sve, ali sve je to kratkog daha i to je kupovina političkih poena. Vrijeme će pokazati da dobre stvari gravitiraju jedne prema drugima. Bez obzira na raslojavanje, razjedinjavanje, dobri umjetnici će se naći na dobrim projektima bez obzira na sve - objašnjava Bogdan.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.