POSLJEDNJI OPROŠTAJ

Stotinu rozih Cadillaca ispratit će Aretu Frenklin na vječni počinak

Posveta njenom najvećem hitu "Freeway of Love"

Rozi Cadillac

Avaz.ba

31.8.2018

Kraljica soula Areta Frenklin (Aretha Franklin) bit će ispraćena na vječni počinak u petak u Detroitu.

Njen ispraćaj obilježit će više od 100 rozih Cadillaca, kao posveta njenom najvećem hitu "Freeway of Love", u kojem se u refrenu spominje upravo rozi Cadillac. Kako navode američki mediji, vozila će biti parkirana u liniji ispred crkve.

Organizatori ovog skupa su Kriset Elis (Crisette Ellis) i njen suprug koji imaju veliki Cadillac. Objavila je ovo na društvenim mrežama i počeli su se javljati ljudi iz svih dijelova SAD. Prema najavama, Aretu bi moglo ispratiti skoro 130 ovih vozila.  


U Detroitu će biti održan i koncert posvećen životu ove velike muzičke zvijezde. Nastupat će Stivi Vonder (Stevie Wonder), Arijana Grande (Ariana Grande), Dženifer Hadson (Jennifer Hudson), Fejt Hil (Faith Hill), Čaka Kan (Chaka Khan), Širli Cesar (Shirley Ceasar), Jolanda Adams (Yolanda Adams), Marvin SApp, Vanesa Bel Armstrong (Vanessa Bell Armstrong), orkestar "The Aretha Franklin" i istoimeni hor.

Hiljade fanova imale su priliku da se oproste od nje u Muzeju afroameričke historije, gdje je Diva bila izložena u zlatnom lijesu u crvenim štiklama dva dana. U petak će biti održana komemoracija u dvorcu Greater Grace, gdje će se oprostiti porodica i prijatelji iz cijelog svijeta. Nakon toga bit će ukopana. Veliki broj televizijskih kuća prenosit će njenu sahranu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.