ISKRENO

Milić Vukašinović progovorio o svojim porocima: Kako se riješio problema s drogom i alkoholom

Pobijedila moja želja da se bavim muzikom

Arhiv

Espresso.rs

31.8.2018

Maja Avdibegović, kćerka muzičara Milića Vukašinovića (68), pronađena je bez svijesti u njegovom stanu u Sarajevu u 35. godini, a on se s tom činjenicom i dalje ne miri.

Nakon što je primio strašnu vijest, čuveni "doktor za rokenrol" prvo je pomislio da mu se jedinica predozirala heroinom jer je bila teški zavisnik na liječenju. 

Međutim, obdukcioni nalazi utvrdili su da je došlo do gušenja prilikom miješanja jake kafe s pojačanom dozom lijekova. Vukašinović je tek nakon Majine sahrane postao svjestan tragedije, od koje mu je, kako dani odmiču, sve teže i teže. U ispovijesti opisuje s kakvim se sve problemima susretao posljednjih dvadeset godina zbog kćerke, ali i šta je i sam preživljavao kada se borio s najtežim porocima.

S obzirom na činjenicu da je i sam Milić Vukašinović imao probleme za konzumiranjem droga, otkriva kako je uspio da se izbori sa svojim porocima, te gdje je to Maja omanula.

- Počeo sam da pijem i opijam se s 13 godina, kada sam počeo i da sviram bubnjeve, i to ludilo s alkoholom je bio moj zaštitni znak sve do prije deset godina. Tada sam se liječio i izliječio od periodičnog alkoholizma, jer nisam bio hronični alkoholičar koji mora piti svaki dan. Nisam bio fizički vezan za alkohol, već sam volio to ludilo kad krenem da pijem, tu potpunu slobodu razvrata i bluda. To je kod mene bila stvar odluke, a ne moranja zbog zavisnosti. Uspio sam da se skinem s kokaina dok sam živio u Londonu od 1971. do 1974. godine i radio dvije godine u "Hard rok kafeu", u kojem sam i radio, i šmrkao kokain, pio viski i duvao džointe, sve odjednom, simultano. Na kraju je ipak pobijedila moja želja da se bavim muzikom, jer sam tada prešao na gitaru i htio sam da se vratim u zemlju, da napravim bend i sviram svoj teški rok, a to je podrazumijevalo da se skinem s kokaina, trave i hašiša, a da ostane samo alkohol, i to žestina. Uspio sam da se riješim droge, napravio sam grupu "Vatreni poljubac", i što bi rekli Englezi, ostalo je historija - rekao je pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.