ŽIVOTNA PRIČA

Džek Nikolson je vjerovao da mu je sestra, a onda je saznao šokantnu istinu

Da nešto nije uredu u njegovoj porodici, sumnjao je odmalena

Arhiv

Agencije

6.9.2018

Legendarni holivudski glumac Džek Nikolson (Jack Nicholson) glumio je razne likove sa zanimljivim pričama, a njegova životna zvuči kao scenarij za seriju ili film.

On je 1974. godine, razgovarajući s novinarom ''Timea'', doživio šok. Naime, novinar je pisao veliki članak o mladom glumcu u usponu i otkrio je da je žena za koju je Džek vjerovao da mu je sestra - zapravo majka.

Da nešto nije uredu u njegovoj porodici, sumnjao je odmalena, a ispalo je – s punim pravom. Iako zvuči poput telenovele, sestra (79) mu je zapravo majka.

Džekova majka Žun Fransis Nikolson (June Frances Nicholson) bavila se plesom i razmišljala o blistavoj karijeri, ali zatrudnjela je kada je imala 16 godina, a njena majka Etil Mej (Ethel May Nicholson) nije željela da Žun odustane od karijera plesačice te je preuzela brigu o malenom Džeku.

To je cijena slave. Svi počnu kopati po tvom privatnom životu i sljedeće što znaš je da je tvoja sestra zapravo tvoja majka - izjavio je Nikolson u jednom intervjuu. 

Ipak, iako je priča o njegovom porijeklu prilično istražena, on i dalje ne zna čitavu istinu – ne zna ko mu je zapravo otac. Kad je saznao da mu je Žun majka, odbio je DNK analizu da bi saznao ko mu je drugi roditelj.

- Otac je osoba koja ti pomaže dok odrastaš, a ne neko ko ima iste spirale u genskom kodu - objasnio je Džek. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.