NOVITETI

Šarmantna švercerka Anđelka preuzima dirigentsku palicu od foliranta Nedeljka

Emitiranje počinje 9. septembra na Novoj TV

Omić, Aljukić, Marko Braić i Rogić: Donose dogodovštine porodice Penava. Nova TV

Piše: Edina BAKIĆ

8.9.2018



Nova serija pod nazivom „Na granici“ u produkciji Nove TV donosi uzbudljivu i zabavnu radnju, prožetu ljubavnom pričom te nizom humorističnih elemenata.

Prikazivanje počinje 9. septembra na programu Nove TV, a u ovoj, jedinstvenoj dramskoj seriji radnja se dešava oko tri porodice - Skorupović, Penava i Štiglić.

Dok Skorupovići imaju automehaničarsku radnju, Penave su bosanska porodica i drže dućan, a Štiglići su tu da im „pomrse konce“.

Bh. glumci Nermin Omić i Elvira Aljukić našli su se među glavnim ulogama, a osim njih, glumačku podjelu čine Nina Erak, Nadia Cvitanović, Žarko Radić, Barbara Nola, Dino Rogić..

U zanimljivom razgovoru za „Dnevni avaz“, Aljukić i Omić otkrili su detalje sa snimanja, koje likove tumače, koliko im znači saradnja s kolegama iz regiona...

Očeve ideje

- Pripao mi je lik Anđelke, šarmantne švercerke, koja u svemu vidi dobro i sve kupuje svojim kulinarskim umijećem. Ujedno pokušava držati cijelu porodicu pod kontrolom, što nije nimalo lak zadatak, s obzirom na to da je suprug Nedeljko (Nermin Omić) okorjeli švercer, mlađi sin Luka (Marko Brajić) veliki šminker i, za razliku od oca, nezainteresiran za „porodični biznis“, dok je stariji sin Jure (Dino Rogić) slijepo zaljubljen u Lidiju (Martina Stjepanović) i iskreno odan ocu i njegovim idejama – pojašnjava Aljukić.

S dozom zadovoljstva i ispunjenosti, i Omić nam je opisao lik Nedeljka koji ima i svoju zadaću u seriji.

- Nedeljko je namćor, folirant, galamdžija i dobrica, a otac je dvojice sinova koji su generacijski nespojivi s ocem kojeg je „pojelo“ vrijeme. On vodi glavnu riječ dok ne okrene leđa i dok oni s majkom Anđelkom ne preuzmu dirigentsku palicu u kući. U tim komičnim porodičnim situacijama „ćaća“ je glavni, dok svojim peripetijama i dogodovštinama ne pokrene lavinu simpatičnih komplikacija i time sve krene nizbrdo. E, onda oni poduzimaju akciju spašavanja onog što se spasiti može – iskren je Omić.

 Prvi komšija

Smatra da će priča ovog tipa gledaocima izmamiti osmijeh na lice, pogotovo u vremenu koje nije tako sjajno.

- Iskren da budem, to je ono što im treba. Igramo njih i njihove komične i tragične živote. Igramo ono što se njih tiče, a nije politika i nismo političari koji ih se, doduše, najviše tiču, nažalost. Sva događanja konotiraju i s današnjom situacijom, ali i ljudima s kojima živimo. To su priče koje svakodnevno rutinski proživljavamo, ispričane na duhovit i šarmantan način koje nas se tiču i u kojima će se mnogi prepoznati. Prepoznat će sebe i svog prvog komšiju, ali i situacije koje su nam vrlo bliske – pojašnjava glumac.

 S druge strane, Nermin je sretan zbog saradnje s Elvirom, ali i ostalim kolegama.

Teško mi je izdvojiti jedno od kolega, jer zaista, ekipa je sjajna.  Žarko Radić, Milan Štrljić, Nina Erak, Dino Rogić... Ma svi su genijalni – kaže Omić. 

 Radost u čudnim vremenima

- Kreće serija kojoj bi mogli dati naziv „Bum“, što zbog glumaca, koji su vrh po popularnosti na Balkanu, što zbog scenarija, koji je odlično napisao genijalni tim Nove TV.  I moja radost tim je veća jer ćemo u domove ljudi putem malih ekrana donijeti radost i veselje koji im trebaju u ovim čudnim vremenima – poručuje Omić.

Smijeh je lijek

Elvira se nada da će se publika nasmijati kada bude gledala seriju „Na granici“.

- Malo je reći da smijeh liječi dušu. A ako pričamo o smijehu u ovakvom procesu, on taj proces čini ugodnijim, bržim i, naravno, zabavnijim.  Nadam se da je i gledaocima draže se opustiti na kraju dana uz malo smijeha, nego uz svakodnevne drame koje nas prate u životu – navodi glumica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.