SJEĆANJE

Zašto je Dino Dvornik par mjeseci prije smrti rekao da bi bilo najbolje da umre

Umro je prije točno deset godina u Zagrebu

Dino Dvornik bio je jedan od najvećih hrvatskih muzičara. Arhiv

Index.hr

8.9.2018

Dino Dvornik bio je jedan od najvećih hrvatskih muzičara. Umro je prije točno deset godina u Zagrebu, a mrtvog ga je pronašla supruga Danijela u njihovom bračnom krevetu. Iako je hrvatska estrada tih dana tvrdila drugačije, Dino je umro neshvaćen, tužan i depresivan.

Njegova majka Dijana nakon njegove smrti iznijela je detalje posljednjih godina njegovog života.

- Moj sin umro je tužan, nesretan i depresivan- kazala je njegova majka medijima i otkrila da su ga hrvatski estradnjaci izbjegavali kada je njegova slava splasnula. U vrijeme dok je snimao reality show "Dvornikovi", pozivao je gotovo sve muzičare da mu budu gosti, a gotovo se nitko nije odazvao. 

Dino Dvornik u Splitu će zauvijek ostati pozitivac i čovjek koji je svakoga smatrao svojim prijateljem. Splićani i danas prepričavaju svoje susrete s Dinom, a veliki je broj onih koji se mogu pohvaliti da su spontano popili kavu ili pivo s njim kada bi mu prišli, piše Indek.hr.

 U vrijeme dok je pripremao svoj posljednji album Pandorina kutija, bio je jako nesiguran u uspjeh.

- Dino je bio jako nervozan zbog albuma. Nije znao kako će ga publika prihvatiti. Rekao mi je da bi bilo najbolje da umre, jer će se tada album najbolje prodavati- rekla je nakon Dinove smrti Danijela Dvornik.

Dino Dvornik nije dočekao promociju svog posljednjeg albuma. Ona se održala dva mjeseca nakon njegove smrti, a nedovršene pjesme umjesto Dina su završili njegovi najbliži suradnici. Posljednji album Dina Dvornika struka je nagradila sa sedam Porina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.