GLUMCI

Tarik Džinić: Ni naslutiti nisam mogao da ću dobiti ulogu mladog Izeta Fazlinovića

Hilmija je daidža Izetu Fazlinovići. Kada me je moj profesor Elmir Jukić pozvao u seriju, bio sam potpuno iznenađen

Piše: H. ČALIĆ

8.9.2018


Dvadesetjednogodišnji Gračanlija Tarik Džinić, student četvrte godine Akademije scenskih umjetnosti (ASU) u Sarajevu, ni sanjati nije mogao da će mu prošla i ova godina donijeti toliko uspjeha i radosnih trenutaka.

Dramska sekcija

Sretan je što je nagrađen kao najbolji student treće godine na Akademiji, a ništa manje nije sretan što je, kada se najmanje nadao, dobio ulogu 19-godišnjeg Izeta Fazlinovića u novoj seriji “Konak kod Hilmije” poznatog dvojca, scenariste Feđe Isovića i reditelja Elmira Jukića.

Tarik Džinić je dijete Gračanice. Priča kako ga je gluma privlačila još od osnovne škole te da je u Gimnaziji “Dr. Mustafa Kamarić”, osim redovnu nastavu, pohađao dramske sekcije. To je i bilo odlučujuće da poslije srednje škole upiše glumu. Uvijek je bio odličan učenik.

- Tako nekako. Volim glumu, što jest, jest. Vjerujem u ovo što studiram, poštujem svoje profesore i zahvalan sam, prije svega, svojim roditeljima Ekremu i Adisi na podršci sve ovo vrijeme. Kada me je moj profesor Elmir Jukić pozvao u seriju, bio sam potpuno iznenađen, ni naslutiti nisam mogao da bi već u četvrtoj godini studija mogao dobiti ulogu i to baš u seriji od koje svi očekuju puno - govori nam Tarik i napominje da su mu glumački bardovi u toku snimanja davala maksimalnu podršku.

Stidljiv i skroman

Onako stidljivo, kako i priliči skromnom i simpatičnom mladiću, kaže da je snimanje tri epizode u kojima je igrao mladog Izeta Fazlinovića, koji dolazi do svoga daidže Hilmije, kojeg igra Emir Hadžihafizbegović, trajalo od 8 do 20 sati.

- Moralo se na snimanje dolaziti potpuno spreman u svakom pogledu  i ništa mi nije bilo teško - kaže Džinić.

Druga sezona uskoro na Top kanalu

Prva sezona popularne serije „Konak kod Hilmije“ pokupila je najbolje kritike publike, kako u našoj zemlji tako u regionu. Sudeći prema najavama tvoraca ovog hita, druga će biti još zanimljivija, a emitiranje bi trebalo uskoro početi na Top kanalu.  Osim mladog Tarika Džinića, nove nastavke dočarat će i pojava drugih glumaca koje publika ispred malih ekrana nije imala priliku vidjeti u prvoj sezoni.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.