FACE DANAŠNJICE

Zinedin Zidan: Svoju Veronik voli već 30 godina

Privatnim životom, bez skandala i afera, Zizu može biti uzor mnogim svojim kolegam

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

10.9.2018


Legendarni Francuz Zinedin Zidan (Zinedine), ime koje izaziva poštovanje u nogometu, fotografiran je prije nekoliko dana na luksuznoj jahti sa suprugom Veronik (Veronique). I dok je za mnoge ljeto već gotovo završeno, ova bivša nogometna zvijezda, a danas traženi trener, uživa krstareći oko španskog otočića Formentere, a društvo mu, osim supruge, prave i njihova četvorica sinova, 23-godišnji Enco Alan (Enzo), 20-godišnji Luka (Luca), 16-godišnji Teo (Théo) i 12-godišnji Elijaz (Elyaz).

Svojim privatnim životom, bez skandala i afera, Zidan može biti uzor mnogim svojim kolegama, budući da je sa suprugom u vezi otkako su oboje imali tek 16 godina, a vjenčali su se nakon pet godina veze.

Žene su ga obožavale od samog početka njegove profesionalne karijere, ali njegovo srce već 30 godina pripada samo jednoj ženi. Sudeći prema fotografijama s ljetovanja, još su zaljubljeni kao prvog dana. 

Iza zidova

Postoji nekoliko teorija o tome kako su se upoznali Zinedin i Veronik. Prema jednoj, živjeli su u istom studentskom domu, a prema drugoj, u istoj ulici, te da su se dugo gledali, ali da nisu smjeli prići jedno drugom. Druga, nešto vjerovatnija verzija, kaže da su se upoznali u jednom noćnom klubu, gdje je ona radila kao plesačica. Vjenčali su se krajem maja 1994. godine.

Čovjek koji je osvojio sve što se može osvojiti, nogometaš, menadžer i modna ikona u jednoj osobi, živi u lijepoj, ali relativno skromnoj kući u predgrađu Madrida. Šta se dešava iza zidova te kuće i kako živi porodica Zidan, javnost nikada nije saznala. Zinedin Zidan tako ostaje najintrigantnija figura svjetskog sporta.

Njihovi prijatelji kažu da Zizu sluša isključivo Veronik, koja mu daje savjete o karijeri. Zahvaljujući upravo njoj, Zidane je svojevremeno zaigrao za Bordo, Juventus i na kraju za Real, za cijenu od fantastičnih 77,5 miliona eura.

– Znate, iza svakog uspješnog muškarca nalazi se uspješna žena – rekla je Veronik, nakon što je njen suprug preuzeo Real.

Simbol vremena

Zidan nije samo nekadašnji najbolji nogometaš, on je i modna ikona, uspješan poslovni čovjek i jedna od najvećih faca današnjice. On je ostvarenje imigrantskog sna, sin siromašnog alžirskog doseljenika koji iz blata predgrađa Marseja postaje, ne samo sportski as prve klase nego i simbol jednog vremena, čovjek po kojem će se pamtiti jedna era.

– Otac me je naučio svemu, a najviše vrijednostima poštovanja. On je došao iz Alžira u Francusku i nije mu bilo lako prilagoditi se novoj kulturi, pronaći posao i dokazati se, tako da je morao raditi dvostruko, kako bi od drugih zaslužio respekt, poštujući istovremeno i druge. Ja ću tim vrijednostima učiti i svoju djecu – rekao je u jednom intervjuu Zidan.

Uspio je u sebi spojiti Istok i Zapad, Sjever i Jug, Afriku i Evropu. Za takav životni poduhvat trebala je velika unutrašnja snaga.

- Hrabrost je ono što vam pomaže da postignete svoju ambiciju. U životu nekada idemo gore, nekada dolje i to su momenti kada vi trebate hrabrost – kaže legendarni Zizu.

„Naj“ Francuz

Status, slava i dobar izgled otvorili su mu vrata i modnog tržišta, zbog čega se pojavljivao u reklamama najvažnijih svjetskih brendova, od „Audija“ preko „Adidasa“ do „Diora“ i „Louis Vuittona“. Nekoliko puta je proglašavan „najseksi muškarcem na svijetu“. Sve titule „naj“ Francuza koje je Zinedine Zidane pokupio, teško je najbrojati.











Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.