DETALJI

Suočili se s tri pobačaja u toku godine: Glumac Džejms Van Der Bik progovorio o bolnoj temi

Trebamo novu riječ za pobačaj

Džejms Van Der Bik

Story

12.9.2018

Džejms Van Der Bik (James Van Der Beek), glumac serije "Dawson's Creek", odlučio je javno progovoriti o teškoj temi - pobačajima koje je imala njegova supruga.

- Imali smo tri pobačaja tokom godina, uključujući onaj prije ove malene ljepote - naveo je glumac u opisu fotografije na kojoj mu društvo pravi supruga, televizijska producentica Kimberli Bruk (Kimberly Brook) i u naručju drži tromjesečnu kćerku Gvendolin (Gwendolyn).



Džejms je istaknuo kako se na engleskom pobačaj ne bi trebao nazivati 'miscarriage' jer to znači i greška i neuspjeh.

- Trebamo novu riječ za to jer na podmukao način sugerira pogrešku majke, kao da je nešto ispustila i nije uspjela iznijeti do kraja - napisao je glumac koji, osim malene Gvendolin, ima još četvero djece - sedmogodišnju kćerku Oliviju, šestogodišnjeg sina Džošuu (Joshu), četverogodišnju kćerku Anabel (Annabel) te dvogodišnju Emiliju.


Također, Van Der Bik smatra kako ženama treba olakašti ovaj, već dovoljno težak slučaj. 

- Maknimo svu krivicu s njih odmah. Pobačaj će vas rastrgati kao ništa drugo. Bolan je i slama srce na nivoima dubljim nego što ste možda ikad doživjeli. Ne treba pokušavati racionalizirati svoju tugu, treba pustiti da teče u valovima u kojima dolazi i prepustiti joj pravedan prostor - iskreno je napisao te zaključio: Puno, puno, puno parova dobiju sretne, zdrave, predivne bebe kasnije. Čuo sam neka metafizička objašnjenja za njih, a većina se kreću oko ideje da te male duše volontiraju na kratkom putovanju za dobrobit roditelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.