OTKRIVAMO

Bosanac: Moja posljednja sezona u „Zvezdama Granda“

Prikazivanje počinje 22. septembra na Pinku BH umjesto na OBN-u

Brojna iznenađenja za publiku ispred malih ekrana. Promo

Piše: E. BAKIĆ

12.9.2018



Nova sezona jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja u regiji „Zvezda Granda“ počela je sa snimanjem prekjučer, a već prvi radni dan donio je novitete.
U studio na Košutnjaku stigao je novi član – Đorđe David iz benda „Generacija 5“, koji će u novoj sezoni sjediti na mjestu Ace Lukasa.

 Pravo glasa

Novost je i to da će ovo muzičko takmičenje od 22. septembra, umjesto na OBN televiziji, biti prikazivano na Pinku BH. 

Već vlada euforija među brojnim takmičarima, a novina je i to da će u narednih šest mjeseci imati svoje mentore, a to će biti članovi žirija. Za razliku od prošle sezone, kada su članovi žirija sjedili za svojim stolovima, ove su svi na jednom mjestu, ali smješteni u kapsuli.

Član žirija Dragan Stojković Bosanac otkrio nam je da će se i ovaj put takmičiti veliki broj Bosanaca, kao i to da je ovo vjerovatno posljednja sezona u kojoj će on biti član žirija.

- Krajem godine bih trebao u penziju, a inače kada je ova priča u pitanju, imam svoju teoriju - penzioneri trebaju da uživaju u penziji, a ne da rade i da se bore za pravo glasa. Zato ću, kad odem u penziju, prvo sebi ukinuti pravo glasa, jer kao penzioner nemam šta petljati se. Moguće je da je ovo posljednja sezona u kojoj ću učestvovati kao član žirija u „Zvezdama Granda“ - govori nam Stojković.

Dodaje da je koncepcija takmičenja u ovoj sezoni potpuno drugačija, ali i da bi se mogla dopasti gledaocima ispred malih ekrana.

Učesnik iz Zenice

- Takmičara ima ne znam ni broj. Kad sam prekjučer sjeo na stolicu, prvo sam pomislio kad će juni. Novitet je to što mi biramo pjevače kojima ćemo biti mentori. Moram biti iskren i reći da sam u prvoj emisiji izabrao samo jednog učesnika iz Zenice. Mlad je i mislim da ću mu uspjeti nešto pokazati, i da će naučiti. Kako će to na kraju biti nisam siguran, ali sve mi zvuči veoma interesantno – iskren je kompozitor.

Akcent na kandidatima, ne na žiriju

- Glas i pjevanje su najvažniji, što će se u ovoj sezoni i pokazati i, naravno, taj sistem bi trebao upaliti. Također, u novoj sezoni će se ići na varijantu da se više pažnje posvećuje kandidatima nego svađama između članova žirija. Nekako smo od ovog takmičenja počeli praviti rijaliti, pa je to moralo stati. Inače, danas nam je sve rijaliti, cijeli Balkan, pa gdje se to može spriječiti, bolje je na vrijeme reagirati – smatra Bosanac.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.