HOLIVUD Najviše koncentriran na porodicu

Rade Šerbedžija: Krajnje je vrijeme da se ponovo vratim tenisu i ribolovu

Trenutno snima novu seriju

Jutarnji list.hr
12.09.2018 17:05

Foto: Arhiv

Glumac Rade Šerbedžija kaže da u Holivudu danas svi glumci “bježe” na televiziju, jer je film u ozbiljnoj krizi i da, ako glumac dobije ulogu u seriji, to znači da ima šansu da nekoliko godina snima tu seriju i da je na neki način “finansijski osiguran za to vrijeme”.- Nije to ipak veliki novac, da se razumijemo, ali omogućuje da djeci plaćam školovanje i da pristojno živimo - rekao je u Šerbedžija u intervjuu ''Jutarnjem listu''.Šerbedžija trenutno snima seriju “Strange Angel”, prva epizoda je izašla 14. juna, a producent je Ridli Skot (Ridley Scott). Njih dvojica se znaju već nekoliko godina, a o Skotu Šerbedžija kaže:

- Ridli Skot je jedan sjajan tip. Vrhunski umjetnik. On je inače profesionalni slikar i odatle njegov smisao za tako posebne kadrove i fotografiju. Naravno da je velika podrška našoj seriji. Već dva puta je trebalo da snimam filmove s njim, ali mi se nije posrećilo… Ovoga puta jeste, ali bih volio da on i režira, a ne da je samo producent.

Kaže i da je na setu serije dobra atmosfera i da mora samo tokom dana da pazi da pije dovoljno tečnosti jer se dosta vremena snima u pustinji.

U intervjuu se podsjeća da je Šerbedžija nedavno uhapšen u Kaliforniji zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a poznati glumac ovako je odgovorio:- Ta mala epizoda u kojoj su mi našli zaista neznatnu dozu alkohola izašla je u američkim novinama kao vruća vijest. To znači da nisam nepoznat glumac u Americi. Inače, svuda u našim krajevima dobio sam apsolutnu podršku. Čak i oni koji me ne vole previše, zbog mojih pacifističkih stavova, odjednom me brane.Otkrio je još i da rijetko sebe gleda na malom ekranu te da ga je tome naučio poznati srpski glumac Pavle Vujisić.- Toga se danas i držim. Nemam nikakav problem da gledam svoj lik, ali zaista nisam narcisoidan da gledam svoje lice. Osim toga, otkad sam pristojno ostario, ne gledam svoje lice ni dok se ujutro umivam - rekao je Šerbedžija. Glumac je otkrio i da će u narednom periodu snimati film u kojem će igrati Nikolu Teslu, a koji radi Arto Halonen.Na pitanje ko je Rade Šerbedžija, osim što je pozorišni i filmski glumac, holivudski glumac, pjesnik, muzičar, otac i djeda, Šerbedžija kaže:  

- Najviše sam koncentriran na porodicu. Imam mnogo djece i unuka. Potom maštam i sa svojom Lenkom o našim novim planovima u pozorištu. Nažalost, Lenka i ja smo morali da stanemo s našim studijama glume u Rijeci. Nismo mogli dalje.Navodi i da je u posljednje vrijeme previše radio te da je krajnje vrijeme da se ponovo vrati tenisu i ribolovu.

NA VRH