TUŽNO

Tragična životna priča Vesne Đogani: Odrasla u sirotištu, ali život je imao ljepše planove za nju

Nakon kratkog života u domu usvojio ju je bračni par

Vesna i Đole Đogani

Espreso.rs

14.9.2018

Kada bi se njen život trebao opisati u nekoliko riječi, to bi vjerovatno bilo "neočekivani obrt sudbine".

Od djevojčice koja je spletom okolnosti odrastala u sirotištu, postala je jedna od popularnijih pjevačica iz Srbije.

Vesna Đogani 15. septembra slavi 36. rođendan, a malo ko zna detalje iz njenog najranijeg djetinjstva. Naime, Vesna je kao mala ostavljena u sirotištu.



Rođena kao Vesna Trivić, djevojčica koja je imala samo majku. Kada je napunila godinu, njena majka Sretena je jedva sastavljala kraj s krajem.

Zatrudnjela je vanbračno s Vesninim ocem, čiju podršku nije imala. Sretena je bila primorana da usred neimaštine kćerku ostavi u sirotištu u Zvečanskoj.


Nakon kratkog života u domu usvojio ju je bračni par, a kontakt sa majkom je stalno održavala. O toj sferi života nije mnogo govorila. Kasnije se kao tinejdžerka uključila u grupu "Đogani fantastiko" i bila je jedna od najboljih polaznica.

Godine 2001. postaje dio te popularne grupe i reda hitove. Ubrzo se i udaje za Đoleta Đoganija i rađa mu sina Adrijana. Nekoliko godina kasnije par postaje bogatiji za još jedno dijete, kćerku Lauru. Uz svoj trud i podršku supruga, Vesna je postala jedna od popularnih pjevačica u Srbiji. Zajedno sa suprugom osvaja scenu širom dijaspore. Sada žive sretnim životom u svojoj četveročlanoj porodici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.