DRUŠTVENE MREŽE

Fotografija Danijele Dvornik izazvala raspravu na Instagramu

Razvila se velika jezična rasprava koja traje otkad postoje narječja u hrvatskom jeziku

Danijela Dvornik

Story

17.9.2018

Supruga nikad prežaljenog kralja funka Danijela Dvornik redovno sa svojim fanovima na društvenim mrežama podijeli crtice iz života s preminulim muzičarom i uvijek izazove brojne komentare i nostalgiju Dininih fanova. 

Isto tako je bilo i ovaj put, kada je objavila fotografiju s dugogodišnjom prijateljicom iz srednje škole tačno ispod ulice Borisa i Dina Dvornika. I dok su se mnogi prisjetili muzičke legende i rekli kako im nedostaje, s druge se strane razvila velika jezična rasprava koja traje otkad postoje narječja u hrvatskom jeziku.

Naime, jedna od Danijelinih pratiteljica na Instagramu komentirala je fotografiju: "Obožavam Dinu, uvijek poseban i jedinstven, prevelik gubitak za nas fanove, ali zašto su mu ime ulice krivo napisali... ne Borisa i Dina Dvornika, već Borisa i Dine Dvornika... da su bilo kome drugome tako napisali, ne bi mi bilo krivo", što je pokrenulo veliku raspravu. 

Budući da je poznato da Dalmatinci dekliniraju imena na svoj način, uključila se i Danijelina prijateljica koja je objasnila da je u pitanju žena po imenu Dina, tada bi bila ispravna i deklinacija Dine. Raspravu je zaključila Danijela koja je ušutkala sve rekavši: "Ja bih poludjela da su napisali kod Dine, kod nas u Dalmaciji je kod Dina."

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.