NA SETU

Neno Murić snima novi spot: "Ti si ono najbolje" u čast Tošeta Proeskog

Iako je pjesma objavljena još 2016. godine, bez spota nije zaživjela

Murić: Spot privodi kraju. Foto: Safet HADŽIMUSIĆ

Razgovarala: Emina ŠEHALIĆ

23.9.2018


Popularni pjevač Neno Murić publiku uvijek iznenađuje svojim neizmjernim talentom i ljubavlju prema muzici. Ovaj Crnogorac svoju karijeru je započeo prije više od 15 godina svojim dolaskom u Sarajevo. Privatni život vješto skriva od očiju javnosti i trudi se istaknuti isključivo svojim radom.

 Prava atmosfera

Već godinama spada u red najtraženijih pjevača za svadbena veselja, kako u Sarajevu i BiH tako i van njenih granica. Mnogo puta se dešava da pjeva i na djevojačkoj zabavi i na svadbi. Svoj posao učio je od starijih i prekaljenih pjevača, s kojim i danas ima priliku da nastupa, pa ga često možemo vidjeti u društvu Halida Bešlića, Lepe Brene... Upravo je Neno, u tandemu s Halidom, bio zadužen za dobar provod u poznatoj palači Salit Halim u Istanbulu, na svadbi mladog bračnog para Jilmaza i Ezre, što ih ujedno čini i prvim pjevačima s Balkana koji su nastupili na ovom mjestu.

Da Neno nije samo dobar pjevač već i, prije svega, dobar čovjek, dokazao je u više navrata, a nedavno je to pokazao podržavajući kampanju žena u borbi protiv kancera – „Race for the cure“.

Prije dvije godine napisao je pjesmu „Ti si ono najbolje“, koja je povećena Tošetu Proeskom. S obzirom na to da su se njih dvojica dobro poznavala, osjetio je veliki nedostatak nakon njegove smrti. Inspiriran njegovim radom, napisao je tekst za pjesmu, koja je čekala pravo vrijeme da bude objavljena.

- Nakon njegove smrti napisao sam tekst i on je čekao svoje vrijeme. Tek ga je prije dvije godine muzički oblikovao moj prijatelj Azur Jahić. Sada je snimljen i spot u režiji Safeta Musića – istakao je Neno.

 Čežnja i patnja

Pjesma je jedinstvena i iskače iz kalupa današnjih muzičkih pravaca. Izdvaja se po posebnom načinu interpretacije, a Neni je posebno bliska srcu jer je napisana za velikog makedonskog talenta, čiji je život prerano ugašen.

Neno sa svojim timom vrijedno radi na realizaciji spota, koji će premijerno biti objavljen na portalu Avaz.ba krajem naredne sedmice.

- Pjesma je vrlo emotivna, takav je i spot. Njime dominiraju čežnja i patnja koje dočaravam ekspresijom lica, u polumraku svoje sobe – objašnjava pjevač. 

Bez skandala

Murić ističe kako ga ovaj poziv potpuno ispunjava. Shodno tome, nikad nije bilo potrebe za skandalima. Za njega su odricanje, veliki trud i ogromna ljubav prema poslu ključ uspjeha. Još od ranog djetinjstva, kao dječak, u teškim trenucima otkrio je da je muzika njegova prečica do sreće.




quote
<p>Neno sa svojim timom vrijedno radi na realizaciji spota, koji će premijerno biti objavljen na portalu Avaz.ba krajem naredne sedmice</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.