FASHION WEEK

Slavlje Viktorije Bekam: Novom kolekcijom obilježila deset godina brenda

Životinjski uzorak dominirao na svakom uglu

Viktorija Bekam. Instagram

E. SKENDEROVIĆ

25.9.2018

Sedmica mode se iz Njujorka preselila na ulice Londona, a naredna destinacija je Milano. U engleskoj prijestonici predstavljene su nove kolekcije poznatih dizajnera poput Viktorije Bekam (Victoria Beckham), Rikarda Tiscija (Riccardo) za „Burberry“, Erdema i ostalih. 

Svjetska slava

Ulice u Londonu bile su pune modnih kombinacija koje su modni fotografi vrijedno skupljali svojim fotoobjektivima. Životinjski uzorak dominirao je na svakom uglu, a neki „outfiti“ modna su inspiracija za „street style“ kombinacije.

Uz životinjski, a posebno zmijski uzorak, karirani je apsolutni hit koji će se nositi naredne sezone. Sakoi muškog kroja nose se uz hlače, haljine i suknje, a idealan su komad u prijelaznom razdoblju. Opušteno raskopčan, ili uz kaiš, izgleda trendi u svakoj kombinaciji.

Supruga Dejvida Bekama (David) i bivša članica sastava „Spice Girls“ proslavila je svoj dizajnerski debi na „London Fashion Weeku“ plesom uz ritam pjesme „Spice Up Your Life“.

Iako je Viktorija poprilično suzdržana kada je riječ o mogućnosti ponovnog okupljanja ženskog pop-sastava „Spice Girls“ za predstojeću turneju, čini se da još nije zaboravila plesne korake koji su joj donijeli svjetsku slavu.

Prošlo je deset godina otkad je Viktorija Bekam postala i ime modnog brenda. Osim limitirane kolekcije majica s njenim likom koji ispada iz vrećice, povodom jubileja je održala i reviju u okviru „London Fashion Weeka“.

250 gostiju

Viktorija je na reviju došla obučena u bež sako i svijetloplave hlače s rasporenim nogavicama, koji su dio njene nove kolekcije. 

Revija se održala u intimnom krugu od 250 gostiju, a podršku su joj pružili suprug Dejvid i djeca. Viktorija svoju kolekciju opisuje kao ljetno putovanje kroz Italiju šezdesetih godina, od Toskane pa sve do italijanske rivijere, a odjeću opisuje kao romantičnu.

Inozemni uspjeh Ivone Bevande

Ivona Bevanda jedna je od trenutno najuspješnijih hrvatskih modela koji suvereno koračaju inozemnom modnom scenom, nižući uspjeh za uspjehom. Ivona, koja je u modnom svijetu poznatija kao Ivone (Yvonne), izabrana je za model koji će predstavljati novu kolekciju popularne modne dizajnerice Viktorije Bekam. Poznata dizajnerica je na svom Instagram profilu objavila video s „lookbookom“ kao najavom za novu kolekciju namijenjenu sezoni proljeće/ljeto 2019., a u kojem je model upravo Bevanda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.