STRAŠNO Sam se predao policiji

Reper Šug osuđen na 28 godina zatvora zbog ubistva počinjenog na setu filma "Straight Outta Compton"

Automobilom dva puta pregazio Slouna, nanoseći mu povrede nogu i glave

Fosmedia.me

Merion Hju Najt


Rep mogul Merion Hju Najt (Marion Hugh Nate), poznatiji kao Šug (Suge), osuđen je na 28 godina zatvora zbog ubistva počinjenog na setu filma "Straight Outta Compton".

Nezadovoljan načinom na koji će biti prikazan u filmu o usponu i padu legendarne grupe N.W.A, Šug Najt se krajem januara 2015. godine pojavio na filmskom setu. Uslijedio je verbalni konflikt s Kliom Slounom (Kli), članom osiguranja, da bi poslije Najt sjeo u svoj automobil i njime dva puta pregazio Slouna, nanoseći mu povrede nogu i glave.

Producent se sam predao policiji narednog dana, a sada je postupak protiv njega dobio epilog. Iako je u Kaliforniji maksimalna kazna za ubistvo bez predumišljaja 11 godina zatvora, u Najtovom slučaju je ona udvostručena zbog drugih djela. 

Na to je dodata petogodišnja kazna zbog ponovnog osuđivanja za nasilni zločin te još jedna godina zbog posjedovanja vatrenog oružja.

Nekadašnji igrač američkog fudbala, Najt je 1991. godine pokrenuo izdavačku kuću ''Death Row Records'', koja je okupila najperspektivnije repere poput Doktor Drea (Dr. Dre), Snup Doga (Snoop Dogg) i Tupaka (2Pac).

Prilično brzo su, međutim, u javnost isplivale priče o njegovim metodama vrbovanja izvođača i tretmanu onih koji se nalaze pod njegovim okriljem, posebno onih koji bi željeli da napuste ''Death Row''.

Najt je, kako su godine prolazile, sve rjeđe povezivan s muzikom, a sve češće s kriminalom, počevši od navodne umiješanosti u Šakurovo ubistvo, do hapšenja zbog dokazanih nanošenja tjelesnih povreda i posjedovanja narkotika.

NA VRH

Podijeli članak na