PLAVA KRV

Lejdi Gabrijela udaje se za Pipinog bivšeg

Ona je jedina kćerka princa Majkla od Kenta

Gabrijela i Tomas: Zaručili se u avgustu

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

25.9.2018

Britanska kraljevska porodica najavila je još jedno vjenčanje. Nakon princa Harija (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle), skorašnjeg vjenčanja princeze Eugenije (Eugenia) i Džeka Bruksbanka (Jack Brooksbank), i iduće godine bit će još jedno slavlje. Pred oltar će stati Lejdi Gabrijela Vindsor (Gabriella Windsor, 37), kćerka kraljicinog rođaka, princa Majkla (Michale) od Kenta.

S palače je stigla i službena obavijest, a ceremonija bi se trebala održati na proljeće 2019. godine.

 Uži krug

- Princ i princeza Majkla od Kenta presretni su što mogu objaviti zaruke njihove kćerke Lejdi Gabrijele Vindsor i gospodina Tomasa Kingstona (Thomas) - stoji u objavi, a otkriveno je i da se par zaručio u avgustu na jednom od Kanalskih otoka.

Njihovo vjenčanje održat će se u užem krugu porodice, bez velike ceremonije.

Inače, Lejdi Gabrijela, poznatija kao Ela (Ella), radi u kompaniji „Branding Latin America“ kao jedna od direktorica, a osim toga, radi i kao novinarka u „The London Magazineu“. Njen budući suprug bavi se investicijama.

Gabrijela je jedina kćerka princa Majkla od Kenta, prvog rođaka kraljice Elizabete (Elizabeth) i pedeseta je u redu za naslijeđe krune. Ponekad se pojavi u društvu britanske kraljevske porodice, kao nedavno na rođendanskoj paradi za kraljicu Elizabetu. Pozdrvaljala je pučane s ostalim članovima „plave krvi“ s balkona Bekingemske palače.

 Dobri prijatelji

Njen zaručnik Tom Kingston dobar je prijatelj princa Vilijama (William). Osim toga, bio je u vezi s Pipom Metjuz (Pippa Matthews), bivšom Midlton (Middleton). Nakon toga su on i sestra Kejt Midlton ostali u dobrim odnosima i postali su prijatelji. U vezi su bili do 2011. godine.

Tom i Gabrijela bili su čak pozvani na Pipino vjenčanje u maju 2017. godine.

Gabrijelin brat, lord Frederik Vindsor (Frederick, 39) već je oženjen i ima dvoje djece. Njegova starija kćerka, četverogodišnja Maud, pohađa istu školu kao i princ Džordž (George).

Na predstojećem vjenčanju princeze Eugenije, ona će biti jedna od malih djeveruša, a podršku će joj dati i njen rođak Džordž. Veoma je moguće da će ovaj zadatak imati i na vjenčanju kod tetke Gabrijele.

 Mlađa sestra

Princeza Eugenija otkrila je da će 12. oktobra, kada se bude udavala za svog zaručnika Džeka Bruksbanka (Jack Brooksbank), uz nju stajati njena mlađa sestra Beatris (Beatrice), koja će joj ujedno biti i vjenčana kuma. Ta vijest malo je koga iznenadila, budući da se zna koliko su dvije sestre, među kojma je razlika manje od dvije godine, itekako bliske, a često su isticale u javnosti i da su najbolje prijateljice.



quote
<p>S palače je stigla i službena obavijest, a ceremonija bi se trebala održati na proljeće 2019. godine</p>
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.