DIVNO

Svadba vrijedna 50.000 njemačkih maraka: Pogledajte kako su izgledali Lepa Brena i Boba kada su izgovorili sudbonosno "da"

Vjenčanje stoljeća održano je 7. decembra 1991. godine

Lepa Brena i Boba Živojinović. Espreso.rs

Espreso.rs

1.10.2018

Lepa Brena i njen suprug Boba Živojinović ove godine oženili su sina Filipa. Njegovo vjenčanje sa pjevačicom Aleksandrom Prijović prenosili su svi mediji. Bili su danima glavna tema.

Mnogi su ovu svadbu upoređivali s kraljevskim vjenčanjem u Engleskoj, koje je pratila cijela Engleska, ali i ostatak svijeta. O mladoj su svi pisali, ali i o čitavoj ceremoniji. Mnogi su komentirali da će ovo biti ne samo svadba godine već decenije. Međutim, Lepa Brena i Boba već su jednom preživeli takvu vrstu svadbe. 

Nazivali su je zapravo svadbom stoljeća. Pjevačica i bivši teniser sudbonosno "da" izgovorili su 7. decembra 1991. godine, a čak je "Dnevnik 2" bio prekinut kako bi se Brena i Boba direktno uključili u program tim povodom. 

Ceremonija je održana u sali hotela "Interkontinental". Prema nekim navodima, koštala je 50.000 njemačkih maraka. Svadbena torta bila je ogromna, na pet spratova. Goste je zabavljala Vanesa Šokčić, a bidermajer je uhvatila Dragana Mirković.

Tog dana bilo pripremljeno čak 650 vrsta jela. Više od 4.000 pisama stiglo je na kućnu adresu slavnog para, a pokloni su pristizali iz svih krajeva svijeta. A mladenci su ovako izgledali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.