PRIZNANJE

Kaftan studio dobitnik prestižne BIG SEE Fashion Design Award 2018

Najrespektabilniji ambasador Bosne i Hercegovine na regionalnoj i svjetskoj modnoj sceni

Amra Čerkezović u Kaftan kreaciji

Avaz.ba

3.10.2018

Kaftan studio iz Sarajeva, koji čine modne dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović, dobitnik je prestižne nagrade BIG SEE Fashion Design Award 2018, koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo jugoistočne Evrope BIG. 

Nagrađeno djelo modne umjetnosti pod nazivom "Kaftan studio BOLD" dio je iz njihove ''Black and White Resort'' kolekcije. Ova jedinstvena kreacija nosi istančan i unikatan kreativni potpis Kaftan studija, odiše suptilnošću, glamurom i elegancijom te prema BIG Awards standardima utjelovljuje 4E - egzotičnost, eklektičnost, ekscentričnost i emociju. 

Velikom uspjehu Kaftan studija svakako svjedoči nagrada u kategoriji "The IT Factor Of a Country", za koju je naš dizajnerski duo nominiran zajedno s umjetnicima iz 18 država iz centralne i jugoistočne Evrope.  

Ovogodišnje izdanje BIG SEE platforme za podršku i razvoj kreativne industrije održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu Republike Slovenije kao centralna komponenta renomiranog mjeseca dizajna, koji traje od 16. oktobra do 23. novembra u Ljubljani. 

Nagrada će dizajnericama Kaftan studija biti dodijeljena na svečanoj ceremoniji BIG SEE AWARDS, u okviru koje će biti i otvoreni izložbeni paviljoni država učesnica i predstavljanje najznačajnijih dizajnerskih snaga jugoistočne Evrope. 

Ovim uspjehom Kaftan studio se ponovo potvrđuje kao najrespektabilniji ambasador Bosne i Hercegovine na regionalnoj i svjetskoj modnoj sceni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.