OTVORENO

Milić Vukašinović: Kćerka je bila na mene i ja sam uzimao sve

On joj davao novac i pomagao

Arhiv

CDM

3.10.2018

Milić Vukašinović nedavno je izgubio kćerku jedinicu Maju Avdibegović, koju je u stanu u Sarajevu pronašla drugarica, i to samo nekoliko sati pošto su je otac i njegova supruga posjetili.

- Bio sam spreman na takvu jednu vijest budući da je mlada ušla u taj svijet droge. To je toliko teško, fizički se možeš skinuti s heroina. Možeš je svezati, sve boli, kosti, ako ne ubrizgaš drogu. To prođe za sedam dana, ali psiha je problem - ispričao je Milić Vukašinović.

Bila je nekoliko puta na liječenju. Prvi put s momkom koji ju je uveo u narkomaniju, pa onda on poslije sedam dana pobjegne. Pa onda s ovim mužem s kojim ima djecu isto je bila na liječenju - rekao je muzičar. 

- Veoma je mlada ušla u narkomaniju, a ja sam kasno otkrio. Kada sam joj stan unajmio, ja sam joj nagovijestio "nemoj samo teške droge". U tom stanu je bilo leglo narkomanije - dodao je roker.

Milić i Maja nisu zajedno živjeli, ali on joj je davao novac i pomagao.

- Po glasu sam znao, kad kul priča, da je puna života, e to je značilo da se uradila. Nisam je ni po zadnjici udario, što je možda trebalo. Znao sam da će biti na mene, da ima moju genetiku, prirodu. U Londonu sam sve uzimao, samo nisam bio na igli, sve ostalo jesam, šmrkao kokain, duvao, pio viski - rekao je Vukašinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.