JET SET

Džoni Dep tvrdi da su se svi urotili protiv njega: Postao sam Kvazimodo

Sve je počelo kad ga je bivša optužila za fizičko zlostavljanje i zatražila razvod

Arhiv

Story.hr

3.10.2018

Nekad je bio zlatni dečko Holivuda, ali i na glasu da je "loš". Međutim, publika ga je voljela, kao i filmadžije. Danas je glumac Džoni Dep (Johnny Depp) na samom dnu – prezren i u bankrotu.

Svaka uloga koju dobije naiđe na osude javnosti, povlači se po sudovima s bivšom suprugom Amber Hard (Amber Heard), menadžerima i bivšim zaposlenima i jednostavno više nije poželjno govoriti lijepo o njemu. Na sve ovo požalio se u novom intervjuu za magazin GQ.

Sve je počelo kad ga je bivša optužila za fizičko zlostavljanje i zatražila razvod, a on i danas tvrdi da ju nikad nije napao.

- Ono što me najviše zaboljelo je što sam predstavljen kao neko ko je toliko daleko od onoga što ja zapravo jesam. Da bih povrijedio nekoga koga volim? Kao neki nasilnik? Ne, to uopće ne zvuči kao ja. Zato sam isprva samo šutio. Znao sam da će stvari samo postajati čudnije i luđe. Pustio sam da to ide svojim tokom, neka svako kaže što želi reći, a moji advokati će se pobrinuti za ostalo. Neću govoriti o tim s*anjima - rekao je Dep.

Dodao je kako je osjetio da se njegova reputacija urušava i kaže da su posljednje tri godine bile poput neke "perverzne situacije koja mi je nametnuta".

- Imam osjećaj da sam se u očima javnosti u vrlo kratkom periodu pretvorio od Pepeljuge – iako znam da to nikad nisam stvarno bio – do zvijeri. Postao sam Kvazimodo. Osjetio sam da me ljudi drugačije gledaju zbog optužbi protiv mene. I onda su počeli govoriti da sam poludio i da se trebam liječiti - izjavio je Dep.

Pričao je i o Holivudu pa tvrdi da ga filmski moguli "pokušavaju ušutkati" te da je sve to urota protiv njega, ali on na to ne pristaje.

- Holivud je okrutni cirkus. Znam istinu i ako ću zbog toga morati odustati od ovog posla, karijere, spreman sam na to. Kad-tad istina će izaći na vidjelo i ja ću stajati na pravoj strani - poentira Dep.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.