SJEĆANJE

Miljenica publike Lejla Zvizdić, poznatija kao Merima, danas izgleda ovako

Prisjetila se i susreta s jednom od najvećih diva bh. glumišta

Printscreen

Piše: A.HODŽIĆ

5.10.2018

Simpatična Lejla Zvizdić je svojevremeno u ulozi Merime osvojila srca publike svojom spontanošću, glumačkom inteligencijom i talentom u veoma gledanoj seriji "Viza za budućnost". 

Nedjeljom navečer, u vrijeme emitiranja serije, ulice su bile prazne, a svakako da je dio zasluga pripao i ovoj sada velikoj djevojci. Samo za "Avaz" Zvizdić se prisjetila snimanja, starijih glumačkih imena na setu te otkrila zašto nije završila glumačku akademiju.

- Završila sam Ekonomski fakultet i trenutno živim i radim u Sarajevu. "Viza za budućnost" je obilježila moje djetinjstvo i to je bio jedan od najljepših perioda moga života te ga se i dan-danas rado sjećam - priznaje Lejla.

Druženje s bh. divom Nadom Đurevskom

Lejla se prisjetila i susreta s jednom od najvećih diva bh. glumišta čija je smrt veoma pogodila.

- Smrt pokojne Nade Đurevske, koja je igrala lik Mubere, moje nene u seriji, veoma teško sam podnijela, jer je ona zaista bila jedna predivna žena i, kada god bismo se srele u gradu, ona bi me onako, od srca zagrlila.

Nisam završila akademiju

- Bila je čast glumiti s toliko velikana iz cijele bivše Jugoslavije i smatram da većina diplomiranih glumaca nikada neće imati čast biti na jednom mjestu okružena s toliko kvalitetnih ljudi iz svijeta glume i zbog toga se osjećam veoma sretno jer sam ja imala tu priliku. Nisam završila akademiju, život sam nastavila u drugom smjeru, ali uvijek ću se rado sjećati tog perioda iz mog ranog djetinjstva - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.