OTKRILA Čuvena autorica mnogobrojnih muzičkih hitova

Marina Tucaković poslije borbe s karcinomom: Ne želim da mi bolest bude inspiracija za pisanje

Neko drugi na njenom mjestu bi možda nedaće kroz koje je prošla pretočio u stihove za nove pjesme, ali ona o tome ne razmišlja

Espreso.rs
07.10.2018 15:39

Marina Tucaković

Foto: Arhiv

Poslije više od pola godine borbe s karcinomom, čuvena autorica mnogobrojnih muzičkih hitova uspjela se oporaviti i vratiti svojim poslovnim obavezama koje su joj mnogo nedostajale.

Tekstopisac Marina Tucaković (65) prebrodila je težak period tokom kojeg se borila s karcinomom dojke i pluća, a poslije nekoliko mjeseci pauze, spremna je da se vrati svom poslu. Rad i druženje s kolegama s muzičke scene izuzetno su joj nedostajali, zbog čega je jedva čekala da ponovo čuje taktove melodija koji će joj dati inspiraciju za nove hitove. U priči za "Glossy", Marina otkriva svoja osjećanja.

- Osjećam se dobro, a da li sam se oporavila, to ćemo vidjeti uskoro, kada budem dobila rezultate. Spremna sam za posao, to je važno. Čini mi se da imam snage i volje više nego ikada. Već sam imala sastanak s Jelenom Karleušom, na čijem ću novom albumu raditi. Veoma se radujem toj saradnji, isto kao i pisanju za Milicu Pavlović i Editu Aradinović - počinje raspoložena Marina.

Inače, ona je početkom februara ove godine primljena na Institut za onkologiju u veoma lošem stanju, a ljekari su uradili kompletnu dijagnostiku. Ustanovljeno je da boluje od kancera na dojci, s metastazom na plućima, pa je zbog toga morala što prije otpočeti s liječenjem. Nekoliko dana je provela u Njemačkoj, gdje je primila specijalnu terapiju, nakon čega se vratila u Beograd i nastavila liječenje.

Neko drugi na njenom mjestu bi možda nedaće kroz koje je prošla pretočio u stihove za nove pjesme, ali ona o tome ne razmišlja. Teški dani su iza nje i ne želi ih se čak ni prisjećati.

- Iza mene je jedan ružan period. Svako ko je prošao ili prolazi kroz to, razumije o čemu pričam. Ne želim ni da se sjećam tih dana, a kamoli da pričam o tome ili da mi bolest bude inspiracija za pisanje. Taman posla. Mislim da niko normalan to ne bi uradio, tako ja razmišljam - uvjerena je Marina, koja se uglavnom nije oglašavala tokom borbe s opakom bolešću, ali su ljudi iz njenog bliskog okruženja povremeno objavljivali novosti o njenom zdravstvenom stanju.

- Putovala sam cijelo ljeto. Bila sam i na moru i na planini. Uspjela sam se odmoriti i pripremiti za obaveze koje me očekuju. Ta putovanja su mi mnogo pomogla - zaključuje Marina.

NA VRH