HOLIVUD

Izlaze Mobijevi memoari: Seks s modelima i droga za doručak

Uljeto 1999. Mobi je objavio album “Play”

Arhiv

Avaz.ba

15.10.2018

Američki muzičar Ričard Melvil Hol (Richard Melville Hall), poznatiji pod umjetničkim imenom Mobi, najavio je izlazak memoara “Then It Fell Apart” za 2019, piše ''The Rolling Stone''.

- Radi se o putovanju u tamno srce slave i demonima koji vrebaju iza sjaja životnog stila slavnih - napisao je Mobi na Twitteru za nastavak svojih memoara iz 2017 “Porcelain: A Memoir”.

U saopćenju izdavačke kuće “Faber Books”, koja će objaviti memoare 11. juna 2019., piše:

- Uljeto 1999. Mobi je objavio album “Play”. Poput albuma koji definiraju generaciju, “Play” je bio sveprisutan i katapultirao je Mobija u superzvijezde. Odjednom se družio s Dejvidom Bouvijem (David Bowie), Lu Ridom (Lou Reedom), Kristinom Riči (Christinom Ricci) i Madonom (Madonnom), uzimajući ekstazi za doručak, ispijajući svaki dan litre votke i spavajući s manekenkama. Bila je to dijeta koja nije mogla trajati. A onda se sve raspalo - stoji u saopćenju izdavačke kuće ''Faber Books'', koja će objaviti memoare 11. juna 2019.

Poznati američki komičar i voditelj Stiven Kolbert (Stephen Colbert) rekao je za “Then it Fell Apart” da “nekako ta hronika duge, tamne noći duše uključuje smiješne priče u kojima su Tramp, Putin i uistinu zbunjujući niz degenerika”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.