JET SET

Malo je poznato da su Pol Alen i Monika Seleš bili u ljubavnoj vezi

Express.hr

16.10.2018

Drugi" čovjek Microsofta ili, kako su ga mediji često nazivali, slučajni milijarder, Pol Alen (Paul Allen) koji je jučer preminuo od raka u 66. godini živio je nevjerovatno povučenim životom.

Malo se znalo o njegovom privatnom životu ili na što je sve trošio svoje silno bogatstvo. Jednako je bilo i sa ženama, iako se nikada nije ženio ili imao djecu šuškalo se da je Gatesov suparnik imao niz slavnih ljepotica uz sebe.

Upravo je njemu otišla Džeri Hol (Jerry Hall) nakon razvoda od Mika Džegera (Mick Jagger), no vezu je održavao i sa tenisačicom Monikom Seles, tenisačicom rođenom u Novom Sadu mađarskog podrijetla, ujedno i najmlađa tenisačica u historiji koja je osvojila Roland Garros (1990. godine).

Veza, navodno, nije jako dugo trajala, ali je za Alenove kriterije spadala među "duže i važnije" ljubavne veze njegovog života. Sa Seles je prije 25 godina proslavio svoj 40. rođendan u Veneciji, a zašto se veza između tenisačice i 44. najbogatijeg čovjeka na svijetu raspala, niko ne zna, posebno jer su u to doba njihovi prijatelji komentirali kako se doimaju istinski sretno.

To je za Monicu Seles inače bila jedna od rijetkih veza koja je bila javna. Prijatelji su za nju često govorili da obožava shopping i skupe stvari. Nakit je redovito kupovala u Tiffaanyju, torbice obavezno Kate Spade, a pričali su da je ovisnica o 'manolicama'.

Za razliku od Gatesa, koji svoj život živi "prema van", doživljava ga se kao jedinog osnivača Microsofta i najvećeg filantropa na svijetu, dok povučenog Alena mnogi doživljavaju samo i isključivo u kontekstu svađe s Gatesom. Alen je, usprkos tome, organizirao tulume koje je Holivudska krema "karakterizirala" kao "posljednje Gatsbyjevske tulume". Družio se, intenzivno, s Džegerom, Džordžom Lukasom (George Lucas) i brojnim drugim zvijezdama koje, počesto, ne bi uopće shvatile kako je on domaćin tuluma na kojem su se u tom trenutku našle.

"Došao sam avionom i dugo mi je trebalo da lociram ko je Paul Allen", rekao je o jednom tulumu na jahti pokojni komičar Robin Vilijams (Williams).

"Moje lice nije poznato, kada neko dođe na tulum ne zna točno jesam li član posluge, gost ili neko ko je tu da svira", rekao je jednom Alen koji je, iako je volio organizirati glamurozna druženja, često pobjegao čim mu konverzacija nije pasala.

Usprkos mentalitetu računalnog stručnjaka koji se klonio neugodnih situacija, zaveo je poprilično impozantnu količinu žena. Prema slavnima je, kažu (iako se Seles nikada nije oglasila), bio korektan pri prekidu, dok se "anonimkama" naprosto prestao javljati. Puno je odaniji bio svojim gitarama, amaterskom bendu i kupovanju sportskih momčadi kojima je posvetio posljednju fazu karijere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.