DOBRA VIJEST

Aki Rahimovski nakon bolesti progovorio o lošem periodu i velikom povratku

Otkrio da zapravo nema namjeru da se penzioniše

Aki Rahimovski

Blic.rs

18.10.2018

Pjevač popularne grupe "Parni valjak" Aki Rahimovski doživio je lakši moždani udar u aprilu ove godine, ali čim je osjetio da je bolje, riješio je da se vrati svojoj velikoj ljubavi - muzici.

Aki je za srbijanske medije otkrio da zapravo nema namjeru da se penzioniše.

- Moj život je muzika, ne znam šta bih bolje radio nego to. Ja čitave 24 godine radim ono što volim i nikad nisam razmišljao o tome da se penzionišem. Nemam namjeru da se povučem sa scene - poručio je Aki za "Blic" i dodao:

- Hvala publici na prvom mjestu što je imala razumijevanja i što me i dalje vole i podržavaju. Ja znam koliko značim ljudima, ali upravo te poruke podrške koje su mi slali mi itekako znače. Pored publike podržala me i porodica, bili su uz mene i tokom bolesti i kad sam rekao da se vraćam muzici - kazao je pjevač.

"Parni valjak" je izdao novu pjesmu, a kako nam otkriva, album je u pripremi.

- Nova pjesma “Otkud ti pravo” je balada i najava za album koji će izaći krajem novembra. Ta pjesma je prava, potpuno je drugačija i čovjeka prosto plijeni taj tekst, a i spot je sjajan. Oduševio sam se kada sam ga vidio, reakcije su itekako pozitivne. Novi album će u pozadini imati taj zvuk “Parnog valjka”, ali mi se stalno igramo i idemo naprijed dok radimo, tako da će ipak biti nešto novo - poručio je Rahimovski.

Aki je prije oko dvije sedmice vratio na scenu, a, kako ističe, utisci su fenomenalni.

- Vratio sam se na scenu prije dvije sedmice, radimo sve koncerte koje smo otkazali zbog mog zdravstvenog stanja. Dosta radimo sada, punom parom, putujemo dosta i koncerti odlično prolaze. Novu godinu provodim u mom Skoplju napokon nakon toliko godina, uvijek sam bio negdje drugo, ali ovog puta neću - kazao je između ostalog Aki.

Ljekari su mu rekli da se čuva stresa, a muzika je njemu pravi način za to. 

- Nema stresa sada uopće. Kad se popenjete na binu, sve se mijenja, tu je adrenalin i ja postajem potpuno drugi čovjek - zaključio je Aki Rahimovski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.