JET SET

Šamso otkriva nevjerovatnu vezu između njegove grupe i folk legende Sinana Sakića

On je imao dušu koja nije svakidašnja

Telegraf.rs

Telegraf.rs

18.10.2018

Stidljivo i sramežljivo "Brkovi" su se prije nekoliko godina pojavili na srbijanskoj sceni i naprasno osvojili Srbiju.

Bend koji ne liči ni na jedan, a mnogo ste bendova slušali, nastupit će 3. novembra u Hali sportova, a frontmen Šamso otkriva sve o nevjerovatnoj povezanosti Sinana Sakića i "Brkova"

U Hali sportova fanovi će prisustvovati promociji posljednjeg albuma "Hormon Sreće". Konkretno, koncert je posvećen Sinanu Sakiću, jer je dogovor bio da on bude gost na koncertu. 

- Nažalost, nakon njegove smrti, to nije moguće i stoga posvećujemo naš koncert njemu - kaže Šamso i dodaje da oni neće svirati ništa od Sinana, jer su ga previše cijenili i ne mogu se upustiti u to da ga sada interpretiraju.

Sinan je bio inspirativan za "Brkove", jer je bio veliki čovjek i na sve oko sebe je ostavljao dojam jer je imao dušu koja nije svakidašnja. On, i da se nije bavio muzikom, ostavljao bi dojam, jer je takav kakav jest i ne mogu shvatiti da postoje ljudi koji ga ne vole.

Osim Sinana, članovi benda "Brkovi" slušaju svašta, najviše BN radio iz Bosne te vole raznoliku muziku i prave šou dok se voze u kombiju.

Šamso je naglasio da, bez obzira na to  što besplatno ustupaju svoju muziku, oni ipak žive od gaža i nastupa. Profitabilan su bend, zarađuju preko nastupa i zahvaljujući skidanju muzike putem interneta. Oni su prihvaćeni svuda, ne samo u svom gradu, zbog pristupa njihove muzike. Njihov izražaj je, kako Šamso kaže, za svakoga te je to razlog zašto su ovako popularni.

Kroz pjesme se osjeća veliki emocionalni bol u nekim pjesmama "Brkova", ali Šamso naglašava da nisu sve pjesme autobiografske. Pjesme nastaju i onda kada ugledaju nekog drugog da pati. Šamso je sada, kako kaže, puno pozitivniji.

Pjesma "Odlazim" je izašla kao singl i govori o osjećaju s muške strane kada dođe do svađe sa ženom. Ona objašnjava osjećaje u onom slučaju kad muškarac zauvijek odlazi, jer ne vidi više ništa zanimljivo u tome da ostane u toj vezi.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.