LJEPOTICA

Tužili Điđi Hadid jer je objavila svoju fotografiju na Instagramu

Napisala tekst u kojem je sve objasnila

Arhiv

CDM

19.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Poznata manekenka Điđi Hadid (Gigi) požalila se na društvenim mrežama, nakon što je saznala da je tužena zbog objavljene fotografije na Instagramu.

Ona je napisala tekst u kojem je objasnila da su je tužili zbog kršenja autorskih prava, objavivši svoju fotografiju koju nije sama uslikala. 

- Sinoć me je menadžment obavijestio da su me tužili zbog moje posljednje (sada obrisane) objave na Instagramu. U pitanju je paparaco fotografija mene na ulici prije javnog događaja prošle nedjelje - objasnila je manekenka pa nastavila:

Ti ljudi zarađuju novac na nama tako što nas legalno proganjaju dan i noć. Čak i kada ne radimo ništa specijalno, kada se prošetamo par metara od automobila do zgrade. Voze opasno blizu i ekstremno su nepažljivi. Dovode druge u opasnost zbog potjere za dobrom fotografijom. 

Ona je istakla da je apsurdno što paparaci, zbog kojih zvijezde često ne izlaze iz kuće jer ne žele da ih stranci fotografiraju, tuže javne ličnosti zbog korištenja svojih fotografija.

- Da me neko tuži zbog fotografije koju sam našla na Twitteru, bez imena fotografa, i za fotografiju za koju je on već plaćen od nekog outleta je apsurdno. Nisam mogla da znam ko je od 15+ fotografa koji su bili to veče uslikao tu fotografiju. Da je komentirao ispod fotografije, rado bih ga tagovala - kaže manekenka.

Ona je za kraj iskazala i svoje nezadovoljstvo što fotografi često tuže i zarađuju na mladim osobama koje prave fan profile širom društvenih mreža radi zabave i podrške idolu, a ne profita, pozivajući da se nešto promijeni u zakonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.