NEVJEROVATNO

Na porođaju Megan Markl će biti 22 osobe

Tako je Megan za odlazak na službenu turneju u Australiju s Harijem morala tražiti posebnu dozvolu, ali tek nakon 12. sedmice trudnoće, kada je ultrazvuk potvrdio da je s djetetom sve uredu

Arhiv

Daily Star

21.10.2018

Megan Markl (Meghan Markle) i princ Hari (Harry) nedavno su s javnošću podijelili vijest da će postati roditelji. Novi član kraljevske porodice očekuje se na proljeće, ali bivšu glumicu čekaju veoma teški mjeseci jer će morati da se pridržava određenih pravila. 

Tako je Megan za odlazak na službenu turneju u Australiju s Harijem morala tražiti posebnu dozvolu, ali tek nakon 12. sedmice trudnoće, kada je ultrazvuk potvrdio da je s djetetom sve uredu.

Kako prenosi ''Daily Star'', vojvotkinja će nakon ove turneje morati napraviti pauzu u putovanjima, što znači da neće moći posjetiti ni majku koja živi u SAD.

Kraljevska pravila u trudnoći nalažu da spol djeteta ne smije da se zna sve do rođenja, a neće biti ni popularnog darivanja djeteta jer se smatra da to, s obzirom na njihov status i materijalno stanje, ne bi bilo primjereno.

Poseban zadatak za Harija i Megan bit će izbor imena za dijete, jer protokol nalaže da kraljevski nasljednik treba imati tri do četiri imena.

I porođaj će kod Megan biti drugačiji, a to znači da će morati da asistiraju tri babice, dva akušera, tri anesteziologa, četiri hirurga, dva pomagača, četiri pedijatra, laboratorijski tehničar za krvne pretrage i čak tri menadžera.

Sva ova pravila važila su i za Kejt Midlton (Kate Middleton), koja je rodila troje djece.

Osim svih ovih pravila, prva osoba koja mora saznati da u kraljevsku porodicu stiže novi član uvijek je kraljica Elizabeta (Elizabeth).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.