BIZARNO

Poznate i dlakave dame Holivuda: Ne briju pazuhe ni noge, a ''grmlje'' čak i farbaju

One se ne obaziru na negativne komentare

Instagram

Avaz.ba

22.10.2018

Holivudske glumice, pjevačice i manekenke posljednjih godina krše pravila ljepote koja nalažu da žene moraju biti glatke, bez suvišnih dlaka, a ponajviše ispod pazuha i na nogama. Mnogi to smatraju neprivlačnim, neki nehigijenskim, ali one se ne obaziru na negativne komentare.

Pogledajte u nastavku koje su to poznate dame.




Lourdes Leon  

Madonina kćerka krenula je majčinim stopama i za Novu godinu iznenadila je sve dlakavim pazusima. Mnogi su se dvoumili sviđa li im se to ili ne, ali na kraju su ipak došli do zajedničkog zaključka - ona je Madonina kćerka, je li moglo drugačije završiti?

- Sve dok koristi vodu i sapun za tu ''kosu'', kod mene može proći - bio je jedan od komentara.

Madona (Madonna)

Kraljicu popa ne interesira šta ko kaže i zato je Madona, vjerovatno, najpoznatija žena koja ponosno pokazuje svoje dlakave pazuhe. Teško je reći je li to njen feminizam, lijenost ili jednostavno pokušava biti drugačija.

Đulija Robert (Julia Roberts)

Američka glumica 1999. godine pokrenula je pravu ''dlakavu'' lavinu komentara kada se na filmskoj premijeri u Londonu pojavila u uskoj, sjajnoj crvenoj haljini i s dugim smeđim dlakama ispod pazuha. Iako su ju mnogi napadali da ne drži do sebe, stručnjaci su objasnili kako dlakavi ženski pazusi nisu nikakva novost. Još su davno prije u povijesti Holivuda glumice masovno puštale dlake i to je bio modni trend i znak ljepote.

Džulijet Luis (Juliette Lewis)

Glumica se nije nimalo sramila svog prirodnog tijela kada je na jednoj zabavi došla u plavo-crnoj uskoj haljini koja joj je istaknula obline, ali i poprilično dobro uzgojen grm ispod pazuha.

Bela Tron (Bella Throne)

Još jedna glumica koja nije samo ulovljena u javnosti već ponosno objavljuje fotografije svojih dlačica na društvenim mrežama. Poznata je po borbi za ženska prava i poticanju žena da prihvate sebe kakve jesu, a ne da podlegnu društvenim normama da bi bile prihvaćene.

Vilov Smit (Willow Smith)

Kćerka glumca Vila Smita (Will) na društvenim mrežama pokazuje svoje izvanredne talente crtanja, pjevanja i samostrijela. U jednom videu koji je objavila, kako gađa metu lukom i strijelom, pokazala je i svoje dlakave pazuhe te ušla na popis poznatih dlakavih dama.

Pariz Džekson (Paris Jackson) 

Nesuđena glumica i zaposlena manekenka, kćerka kralja popa Majkla Džeksona (Michael Jackson), Pariz Džekson pokušava svojim nebrijanjem promijeniti svijet. Naime, Pariz smatra kako je slika o ''savršenom'' društvu zapravo nerealna i iskrivljena te da se, prvenstveno žene, trebaju tome oduprijeti i izboriti se za sebe.

Bilo da puste dlake da budu ''divlje i slobodne'' ili da im je koža glatka poput dupina, ove žene i dalje će nositi titulu jednih od najljepših na kugli zemaljskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.