NEVJEROVATNO

Lejdi Gaga "teža" od Džastina Bibera: Njeno bogatstvo vrijedi više od 500 miliona KM

Nedavno je zaludila svijet ulogom u filmu "Zvijezda je rođena"

Lejdi Gaga

24sata.hr

23.10.2018

Američka pjevačica Lejdi Gaga (Lady GaGa, 32), koja je nedavno zaludila svijet ulogom u filmu "Zvijezda je rođena", tokom godina zarađivala je na razne načine. 

Osim što je zvijezda Kuperovog (Cooper, 43) filma, Gaga je glumila u petoj sezoni "Američke horor priče", snimala je pjesme te je imala velike turneje i koncerte.

Njena neto vrijednost trenutno iznosi 300 miliona dolara (blizu 513 miliona KM), što je više nego što ima Džastin Biber (Justin Bieber, 24). Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 265 miliona dolara (malo više od 450 miliona KM).

Naime, Udruženje diskografske industrije Amerike kaže da je Lejdi Gaga od prodaje digitalnih singlova zaradila 61 milion dolara (malo više od 104 miliona KM). Njen album "Born This Way" je u prvoj sedmici prodan u više od milion primjeraka.

Najviše je novca pjevačica zaradila od turneja. Na "Monster Ball" turneji, koja je trajala od 2009. do 2001., zaradila je 227,4 miliona dolara. Naravno, sav novac nije samo njoj pripao, već je morala isplatiti i plaće sudionicima turneje. 

Ta je koncertna turneja samo jedna od šest koje je Gaga imala. Također, pjevačica je postala kreativni direktor Polaroida te je dio mnogih kampanja poznatih brendova poput "Versacea". Ima i svoju liniju parfema od kojih s mirisom "Fame" zaradila je više od milijardu dolara. 

Od uloge u filmu "Zvijezda je rođena" Lejdi Gaga je zaradila 36 miliona dolara (oko 61 milion dolara), što je, po holivudskim standardima, kako pišu američki mediji, vrlo malo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.