MISTERIOZNO

Sumnjivi paket poslan u restoran Roberta de Nira u Njujorku

Policija saopćila da je zgrada bila prazna

Arhiv

Fena

25.10.2018

Sumnjivi paket sličan onima poslanim CNN-u i visokim ličnostima Demokratske stranke poslan je u njujorški restoran u vlasništvu glumca Roberta De Nira, javili su američki mediji.

Pozivajući se na policijske izvore, TV mreža NBC javila je da je eksplozivna naprava u sumnjivom paketu stigla u restoran "Tribeca Grill" u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

Ukoliko bude povezana s ostalim paketima, to bi bila osma eksplozivna naprava poslana kritičarima američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump). 

De Niro je žestoki kritičar Trampa i nazivao ga je "nacionalnom katastrofom".

Njujorška policija saopćila je da je zgrada u kojoj se nalazi restoran bila prazna u vrijeme kada je sumnjivi paket stigao, javlja NBC.

Niz uzbuna zbog sumnjivih eksplozivnih naprava počeo je u ponedjeljak, kada su one poslane na lokacije u Njujorku, Vašingtonu i Floridi, saopćile su vlasti u srijedu. Prvi paket pronađen je u blizini doma milijardera Džordža Soroša (George Soros), velikog donatora Demokratske stranke.

FBI je saopćio da su ostale eksplozivne naprave poslane bivšem državnom skretaru Hilari Klinton (Hillary Clinton), bivšem predsjedniku Baraku Obami (Barack Obama), bivšem direktoru CIA-e Džonu Brenanu (John Brennan), bivšem državnom tužiocu Eriku Holderu (Eric Holder), te demokratskoj kongresnici iz Kalifornije Maksin Voters (Maxine Waters), prenosi BBC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.