SVIJET MODELINGA

Meri Gulin, jedna od najuspješnijih bh. manekenki: Gluma je moj sljedeći izazov

U Los Anđelesu živi sa muzičkim producentom Ričijem Skilzom

Gulin: Gradi inozemnu karijeru. Promo

Razgovarao: Adi HODŽIĆ

29.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Zeničanka Meri Gulin jedna je od najuspješnijih bh. manekenki sa svjetskom karijerom. Ova egzotična ljepotica radila je za poznate kozmetičke brendove pa je njeno lice krasilo i kataloge "Avona", čije je bila zaštitno lice. 

Ova mistična ljepotica sada već davne 2005. godine proglašena je najljepšom djevojčicom grada Zenice.  

 Novi svijet      

Nijedna modna sezona u Parizu i Njujorku nije mogla proći bez Meri, koja se skrasila u Los Anđelesu, gdje je nastavila svoje modno putovanje uz ljubav s američkim muzičkim producentom Ričijem Skilzom (Rich Skillz).

Glumu, kao svoj naredni izazov, kako kaže, nikad ne bi odbila.

Kako je izgledao Vaš put od Zenice do svjetskih pista?

- Poslije Zenice, otišla sam u Švedsku, gdje sam se prijavila na oglašeni kasting u maloj agenciji "Sweden Models". Nekoliko dana poslije, dobila sam novost da je agencija iz Pariza zainteresirana za mene. Provela sam nekoliko mjeseci u Parizu, upoznavajući karijeru i ovaj novi svijet za mene. Moram da kažem da nije bilo glamurozno kao što dosta ljudi misli o ovom poslu.

Duge šetnje

Koje biste dosadašnje kampanje u svojoj karijeri posebno izdvojili?

- Radila sam razne beauty kampanje, kao što su "Avon", "Maybelline", "Lancome". Editorijale sam radila za meksički i španski “Vogue”, italijanski “Cosmopolitan”, španski "Elle"...

Trenutno ste u Los Anđelesu, kako izgleda Vaša svakodnevica, kako se opuštate?

- Inače treniram svakog dana. Treniram sa privatnom trenericom Net Bardonet (Nat Bardonnete), koja, inače, trenira mnoge klijente iz Holivuda. Jedna od njih je Hali Beri (Hally Berry). Slobodnim danima ponekad predvečer odem sa prijateljicama u duge šetnje kroz šumu, što je u Los Anđelesu veoma popularno. Vrlo je opuštajuće i pogledi su nevjerovatni. Dosta vremena provodim i s dečkom.

 Imate li glumačkih ambicija?

- Naravno. Trenutno je sav fokus na modelingu, ali ako bude prilike za glumu, ne bih to odbacila.

Snimanje u Bruklinu

 Radili ste ovog ljeta kampanju "Coca-Cole" za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

- To je bio definitivno jedan od najzanimljivijih poslova. Četiri dana je trajalo snimanje u Bruklinu, u jednom baru te na stadionu izvan Njujorka. Ogromna energija i dugi dani, od ranog jutra do kasnih večeri, bilo je slikanje i snimanje. Na setu je bilo 30 ljudi. Fotograf Gaj Aroč (Guy Aroch) i njegova supruga snimali su njihove kampanje već duže vrijeme i bila mi je velika čast što sam bila izabrana za ovo slikanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.