ŽIVOTNA PRIČA

Glumica koju voli cijeli Balkan: Preživjela je bičevanje, momak je tjerao na abortus i pokušala se ubiti

Agencije

Avaz.ba

29.10.2018

Merjem Uzerli (Meryem), dama koja je postala poznata po ulozi sultanije Hurem u seriji “Sulejman Veličanstveni”, nikako da pronađe svoju srodnu dušu i taj problem otvoreno dijeli s javnošću. Mislila je da je naišla na pravog kada je započela vezu sa 17 godina starijim biznismenom Kanom Atesom.

Onda je ostala trudna, a on ju je tjerao da abortira jer bi mu to bilo treće dijete iz nekoliko brakova. Otišla je od njega i ipak rodila djevojčicu Laru. Nakon toga je uplovila u dvije veze. Jedna je ozvaničena vjeridbom, ali je pukla, a sljedeća je trajala samo dva mjeseca.

Merjem i dalje ima velike probleme u ljubavi, ali njena najveća sreća je upravo kćerka Lara. Život ove 36-godišnje umjetnice je itekako čudan. Svašta je prošla posljednjih godina i zbog toga je psihički bila prilično labilna.

Sa 19 godina je bičevana i to zato što je prošetala polugola Dubaijem, gdje je takav čin bio zabranjen.

– Mislila sam da me neće jako udarati, ali bilo je užasno. Nisam vjerovala šta proživljavam, a muškarac koji je izvršavao ovu sumanutu kaznu smijao mi se u lice. To me dovelo do ludila – ispričala je svojevremeno Merjem. 

Medije je šokirala priznanjem da je htjela da se ubije.

- U Antaliji sam dobila nagradu za glumu, a te večeri sam pokušala da se ubijem. Otišla sam u hotelsku sobu i bacila sam statuu razbivši je, bila sam potpuno luda i isjekla sam ruke, krv je bila svuda. Htjela sam da se bacim s balkona jer sam u tome vidjela jedini izlaz. Htjela sam da nestanem, da me nema, da sam mrtva. U smrti sam vidjela spas. Psihički sam bila vrlo loše - priznala je Merjem svojevremeno za turske novine.

Ljetos se špekuliralo da je turska glumica u vezi s kolegom Tamerom Turasogulom, ali ona nije željela potvrditi ove navode. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.