BORBA

Tromb se završava fatalno po pacijenta: Ljekari se kod Darka plaše ugruška krvi

Pjevač je i dalje u vještačkoj komi

Espresso.rs

29.10.2018

Ljekari daju sve od sebe da dobije najtežu životnu bitku koju vodi u 27. godini, rekao je jedan od doktora za Espresso.rs. Njegovo stanje je bolje, ipak, kako nezvanično saznaje ovaj portal, konzilij strahuje od pokretanja tromba, što se dešava u ovakvim situacijama.

Pjevač je i dalje u vještačkoj komi, nalazi se na intenzivnoj njezi, prije nekoliko dana je operiran, kada mu je izvađena slezena i o njemu danonoćno brine najstručnije osoblje. 

Lazić je polomio jagodicu, butnu kost, karlicu, devet rebara, probušeno mu je plućno krilo i bubrezi slabije rade. Zasad njegovo stanje se drži pod kontrolom i stabilno je, ali ipak postoji bojazan od pokretanja ugruška krvi, što bi stvorilo prepreku u cirkuliranju krvi kroz tijelo. 

- Darko se lavovski bori za život, zapravo od njegovog organizma sve zavisi. Ljekari daju sve od sebe. Stanje je i dalje alarmantno jer svaka operacija nosi rizik od komplikacija. Trenutno, u Darkovom slučaju, to je tromboza. I kada intervencija prođe uspješno, u periodu poslije operacije može da dođe do krvarenja ili infekcija koje se ne mogu liječiti i koje se ponekad završavaju fatalno po pacijenta. Nadamo se da to neće biti slučaj kod pjevača, ali iz mjera predostrožnosti se analiziraju sve mogućnosti - priča izvor za tamošnje medije.

On kaže da se najveći broj komplikacija događa u jedinicama intenzivne njege.

- Sada je najteži period, jer čak 20 do 30 posto operiranih pacijenata u slučaju kao što je Lazićev dobije trombozu nakon operacije. On je najgori dio pregrmio, ali ono što je trenutno najopasnije jeste bojazan da tromboza ostane neprepoznata, a tada može da dovede do ozbiljnih posljedica. Zato se Darkovo stanje prati 24 sata. Ako se otkači, tromb može da ode na pluća ili srce i tamo izazove infarkt, odnosno emboliju pluća, a to su veoma ozbiljna stanja - pojašnjava izvor za ovaj portal.

Porodica Lazić, kao i Darkova djevojka Marina i jučer su bili u bolnici. Došli su i njegovi prijatelji. Svi oni se mole i vjeruju da Darko osjeća njihovu pozitivnu energiju koju mu šalju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.