JET SET

Sjednica AMUS-a BiH: Učesnici skeptični o ishodu

Zanimljivo je da je osiguranje ove skupštine novinaru "Dnevnog avaza" i drugih medija zabranilo svaki pristup sali hotela "Park"

H. Čalić

H. Čalić

29.10.2018

19.30

Na sjednici Skupštine AMUS-a u Doboju i dalje se utvrđuje dnevni red. Među učesnicima je došlo do polarizacije i razmimoilaženja, pa su dvojica istaknutih muzičkih stvaralaca Fahrudin Pecikoza i Armin Šaković izašli iz sale očekujući da se nakon sat i po utvrdi dnevni red sjednice.

- Kako ja mogu tvrditi da će "oni tamo" bolje štititi moje interese kao autora, nego što bih to ja radio. Od nas 10 top-autora u Upravnom odboru nema nijednog, kao što su Dino Muharemović, Goran Bregović, Hari Varešanović, Dragan Stojković... Želim istaći da je ovo asocijacija države BiH i da se ovdje ne prelamaju nikakvi entitetski interesi - kazao je Pecikoza. 

Dok je Armin Šaković istakao da na ovoj sjednici očekuje da se ne donesu takve odluke po kojima se u upravljačke strukture AMUS-a biraju ljudi koji imaju samo po jednu pjesmu. 

18.40

Nakon samo desetak minuta zakazana je prva pauza zbog nedolaska, kako kažu prisutni 25 top-autora. Navodno ti autori su na putu prema hotelu "Park" i sjednica će biti uskoro nastavljena.

18.32

Sjednica Skupštine Asocijacije kompozitora muzičkih stvaralaca (AMUS) BiH, koja se večeras održava u Doboju, počela je prije nekoliko minuta.

Odziv je veliki i očekuju se značajne odluke s obzirom na to da znamo da je krajem maja neslavno završila Skupština ove asocijacije ostavkom Dine Merlina.

Prema onome što su nam izjavili Dragan Stojković Bosanac, Hari Varešanović, Al Dino, Enver Šadinlija i drugi, svi su oni skeptični kada je u pitanju uspjeh večerašnje skupštine AMUS-a i uglas su kazali da očekuju bolje dane za sve članove AMUS-a, da se sjednica uspješno završi, a vrijeme će pokazati jesu li donesene ispravne ili pogrešne odluke.

Zanimljivo je da je osiguranje ove skupštine novinaru "Dnevnog avaza" i drugih medija zabranilo svaki pristup sali hotela "Park" u kome se sjednica Skupštine održava, čak je zabranjeno i snimanje na ulaznim vratima sale, gdje se registriraju učesnici Skupštine.


H. Čalić

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.