ZVIJEZDE

Polufinalista "Supertalenta" Damir Mašić zvuči kao da je u džepove sakrio cijeli orkestar

Prije devet godina otkrio dar

Press

Al.B.

30.10.2018

 Goraždanin Damir Mašić polufinalista je regionalnog takmičenja "Supertalent" Nove TV.

Dvadesetjednogodišnjak s talentom za beatbox, umjetnost proizvođenja različitih zvukova uz pomoć usta, zvuči kao da je u džepove sakrio cijeli orkestar i oduševio je inače vrlo strogi žiri.

- Moja je jedina želja bila da prođem na audiciji, jer je tu, nekako, najviše pažnja usmjerena, ali otišao sam dalje. Kao i svaki učesnik, sada želim pobijediti i čak se nadam tome. To bi bilo nešto veliko – kaže Mašić. 

Prije devet godina osjetio je da ima dar za ritam, koji je jako bitan za ovu vrstu umjetnosti, a kasnije je svoju vještinu usavršavao. Učio je sam jer u BiH većina još i ne zna šta je beatbox, a nastupe je izbjegavao sve dok u emisiji „Pozitiva“ TV Goražde nije ispričao svoju priču. Tada se potpuno otvorio, jer beatbox je, kaže, kao benzin i dovoljna je iskra da ga zapali.

Za nastavak takmičenja bit će mu potrebni i glasovi publike, a program Nove TV nije dostupan svim gledaocima u BiH. Ipak, bez obzira na rezultat, planira nastaviti s nastupima u regionu.

- I stariji i mlađi reagiraju isto – svi se čude, pitaju se kako, odakle svi ti zvukovi, tako da je beatbox kao neki jezik, s kojim možete uspostaviti komunikaciju s ljudima bez obzira gdje se nalazili – kaže Mašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.